Hur blir man mormon?

baptism-457687-tabletSeriöst, jag trodde att alla visste hur man gör för att bli mormon. Men nu får jag nog skämmas lite, för jag hittade en på internet som frågade om detta. Alla vet inte hur man blir mormon. Förlåt om jag varit otydlig i detta.

Man måste anmäla sig IRL (In Real Life). Det går inte att anmäla sig via kyrkans hemsida för att bli medlem även om man har samma åsikter som kyrkan. Men man kan kontakta kyrkan via hemsidan även om man då inte blir medlem.

Det kan gå fort att bli medlem om man redan är redo och har samma åsikter som kyrkan. Ett par veckor bara.

http://www.jesukristikyrka.se/kontakta-oss/hitta-en-foersamling/soek-via-adress.html

1) Först så letar man upp ett par missionärer. Man kan ringa till Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga och be att få träffa missionärerna.

Vill du kontakta en missionär på den ort där du bor? Du kan få deras telefonnummer genom att kontakta kyrkans missionskontor på telefonnummer 08- 544 709 30. Säg bara i vilken ort du bor så får du telefonnumret till närmaste missionärspar.

http://www.hitta.se/jesu+kristi+kyrka+av/f%C3%B6retag/2

http://www.mormon.org/swe/missionarer

2) De kommer hem till den som vill bli medlem. Missionärerna ger personen (som kallas för undersökare) en Mormons bok gratis. Man räknar med att svenskar redan har Bibeln hemma. Missionärerna håller ett antal lektioner för att undervisa om kyrkans tro.

3) När missionärerna anser att undersökaren är redo för att döpas, ja då frågar de undersökaren om detta. Missionärerna vill bestämma ett dopdatum.

4) Då undersökaren accepterat dopdatum så kommer missionärernas ”chef” och intervjuar undersökaren. Detta för att säkerställa att undervisningen är korrekt gjord och att undersökaren är redo. Med andra ord en dubbelkoll.

5) Dopet sker, oftast i kyrkans lokal men det kan även ske ute i det fria.

6) Konfirmation sker på sakramentsmöte.

7 Medlemsupptagning sker på sakramentsmöte.

hur blir man mormon

http://www.gamereactor.se/blog/nintendorremote/468621/

För de som inte har varit i kontakt med missionärerna innan så finns det en inspelad dokumentär som visar dem i deras arbete. The District är i 8 episoder och The DIstrict 2 är i 3 episoder, dvs totalt 11 episoder. Berättelsen om dokumentären kan man läsa om i länken nedan i Deseret News. Ingenting är fejkat eller inövat i förväg, utan det är reality-tv.

http://www.deseretnews.com/article/865601164/The-story-behind-the-missionary-reality-TV-show-The-District.html

The District: Time to Shine (Episode 1)

The District: Brothers and Sisters (Episode 2)

The District: Number One (Episode 3)

The District: A Great Instrument (Episode 4)

The District: Perfect (Episode 5)

The District: Saved for a Reason (Episode 6)

The District: Turning Point (Episode 7)

The District: Coming Home (Episode 8)

The DIstrict 2 Episode 1

The District 2 Episode 2

The DIstrict 2 Episode 3

 

Vänligen
Mormonlady