Yom Kippur- Försoningsdagen- den heligaste dagen inom judendomen

mirel1

På Svenska längre ner.
As the sun sets over the Judean Hills and Israel it marks the start for Yom Kippur, the most holiest of days in Judaism, also known as the Day of Atonement.
I want to take the opportunity to ask anyone who I’ve mistreated, offended or hurt for forgives. I truly am sorry.
Sometimes I say or do things that are not according to who I really want to be or how I want to treat others. I know I can be a better friend, daughter, sister and example for people that’s around me.
I’m thankful for this time I have to especially reflect on what kind of human being I want to be but more important who the Lord wants me to be.
Yom Kippurs central themes are atonement and repentance. Jews observe this holy day with an approximate 25-hour period of fasting and intensive prayer. I’m thankful to be able to fast with my Jewish friends here and all over the world. So much love from me to you, and to you who are fasting I wish you an easy fast! ❤️🙏
Ikväll börjar Yom Kippur- Försoningsdagen- den heligaste dagen inom judendomen. Jag vill ta tillfället i akt i början av min fasta att be om förlåtelse till er som jag sårat, behandlat illa eller på något sätt gjort ledsen- för förlåtelse. Från botten av mitt hjärta- förlåt. Jag vet att jag inte alltid är den bästa vännen, dottern, systern men jag lär mig av underbara människor som jag har runt mig hur jag kan bli en bättre medmänniska. Så mycket kärlek till er!

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Judendom, Kvinna/feminism, Livet som mormon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s