Mirel på kibbutz 20-21 september 2016

mirel1

Mirel fortsätter att berätta om sitt liv på kibbutz. Samtidigt hittade jag en intressant artikel från anno 1928 publicerad i Jewish Telegraphic Agency. Lite stolt känner man sig som medlem i kyrkan att vår kyrka redan då, innan andra världskriget, var så positivt inställda till judar. Staten Utah utmärkte sig på många sätt, inte minst genom det stora antal blandäktenskap som skedde mellan mormoner och judar.
http://archive.jta.org/1928/02/21/archive/in-utah-mormons-call-themselves-jews-and-jews-are-considered-gentiles

Allt är dock inte så positivt i Israel. Mirel postade en inspelning av när larmet gick när hon befann sig på stranden.

First time I heard the sound of the red alert sirens I thought I was going to cry. It was for real-rockets where being fired into Israel from Gaza, and they were aiming for Tel Aviv. That vacation turned out a little different then we had expected- and I was blessed with great faith, strength and courage that only can come from God the Almighty. It was a life changing experience! Yesterday’s red alert siren was only a practise run- but for a second though!

mirel2

My first real day off consists of waking up at 05:15, getting a free ride to Tel Aviv by a sweet man living in Yad Hashmona, who also let me have breakfast almost for free at his hotel, going to the beach and here is where you will find me today- Relax mode, reading a book I found in stuff left by former volunteers- the only Swedish book they had. It was waiting for me 🙂Swimming and going to the 6 shekel falafel place 🙂
Wishing everyone a wonderful day! ❤️❤️

 

Completed my first week of working at the Yad Hashmona Country Hotel restaurant! Today was also the first day I wasn’t completely dead after my shift 🙂
Loving my sweet roommates Tintti from Finland and Carrie from Taiwan. Also- can’t believe I live only 20 min outside of Jerusalem! Laila tov from Israel ❤️

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Judendom, Kvinna/feminism, Kyrkans historia, Livet som mormon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s