Andliga rum – ny bok som presenterar olika religiösa samfund

andliga rumKyrkans två kapell i Göteborg har fotograferats och ingår i boken Andliga rum – Religiösa byggnader i Göteborg, av holländaren Jop van Zelm van Eldik. Boken är på 400 sidor med foton på religiösa byggnader i Göteborg. Boken har tagit ca 5 år att färdigställas. 22 samfund är representerade, bl a Svenska Kyrkans, Islam, Buddhismen, Judendomen, Katolska kyrkan, Ortodoxa kyrkan, Sikhismen, Frikyrkorna, Jehovas Vittnen, Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga m.fl. Boken innehåller också en kort historik om varje trossamfund och de byggnader som fotograferats. Väldigt intressant att få se varje trossamfunds religiösa byggnader interiört och exteriört.

I Göteborg erbjuds nu boken till alla intresserade medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga för det rabatterade priset 250 kr.

Broder Leif Mattsson fick uppdraget av Stavspresidentskapet att representera kyrkan i samband med boksläppet av boken i Oscar Fredrik kyrkan för en vecka sedan. Han köpte då ett signerat ex av boken samt fick tillfälle att träffa författaren samt representanter från övriga trossamfund. Broder Mattsson såg det som ”en mycket trevlig erfarenhet!”

https://www.ginza.se/product/van-zelm-van-eldik-jop/andliga-rum-religiosa-byggnader-i-goteborg/734825/

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Konstnärlig verksamhet, kyrkor och religioner, Samfund, kyrkor och religioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s