En liten gullig antimormonvideo

En liten gullig antimormonvideo

Antimormonfilmer kan vara hur trevliga som helst, eller hur? De vill bara berätta om hur fel vi tror och att vi behöver bli frälsta. Så, vem har rätt? För oavsett vilket kristet samfund man träffar på, så säger just de attt de har rätt och alla andra har fel. Precis som Joseph Smith också sa.

Den som kommer till Mormonkyrkan upptäcker ganska så snart att allt handlar om att ha en personlig relation med Jesus Kristus som sin Herre och Frälsare. Om man studerar kyrkohistoria så ser man hur pingstväckelsen växte fram i Amerika under samma tidsperiod som Joseph Smith och man använder samma språk och uttryck. Mormonkyrkan är lika olika pingstkyrkan som pingstkyrkan är till den katolska kyrkan. Den kristna familjen är stor och har många olika samfund. Mormonkyrkan är en av dem.

Så när mormoner talar om det stora avfallet så nickar amerikanska pingstvänner igenkännande, allt medan svenska pingstvänner funderar på vad vi menar, för de kallar i Sverige ”det stora avfallet” för ”en parentes”.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_denominations

http://talkingpentecostalism.blogspot.se/2007/02/why-did-pentecostalism-begin.html?m=1

http://talkingpentecostalism.blogspot.se/2006/12/where-did-pentecostalism-come-from.html?m=1

http://talkingpentecostalism.blogspot.se/2007/01/part-2-legacy-of-edward-irving.html?m=1

http://talkingpentecostalism.blogspot.se/2007/01/part-3-holiness-movement.html?m=1

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Avfallet, Frälsning, Joseph Smith, Kyrkans historia, kyrkor och religioner, Mission och evangelisation, Missuppfattningar, Mormoner är kristna, Profeter, profetior, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s