Det är bra som det är…

spectrumFör ett par dagar sedan så skickade jag ett meddelande till en gammal arbetskamrat. Jag hade fått se en reklam för glasögon som gör att personer med färgblindhet kan se färger. Eftersom min gamla arbetskamrat var färgblind så tänkte jag att han skulle bli glad över meddelandet. Svaret jag fick gjorde mig dock förvånad.

”Hej Gunnel! Jo jag har hört talas om det, men jag lider inte av min färgblindhet så jag tänker nog inte utforska det vidare:) Tack för tipset ändå. Kram R”

Att se färger är nog något som vi som inte är färgblinda tar för givet, men tänk  att inte kunna njuta av hela färgspektrat! Jag blev faktiskt rätt förvånad och nästan arg över det svar jag fick.  Nu skickade jag länken på filmklippet som jag sett på facebook om glasögon för färgblinda så vi får väl se om R ändrar sig. Man kan ju alltid hoppas. När jag tänkte vidare på R:s reaktion som egentligen inte är så ovanlig så drog jag paralleller till evangeliet. Att ta emot evangeliet i sitt liv är som att plötsligt se alla färger. Visserligen upptäcker man som troende hela tiden nya aspekter på tron allteftersom man får nya livserfarenheter, men det är med troende ögon som man tolkar det som händer i ens liv.  Hur många människor är det inte som tackar nej till evangeliet med motiveringen att det är bra som det är? Själv är jag tacksam för att jag tog emot evangeliet som ung. Tyvärr så blir man gärna mer konservativ med åldern och därför vet jag inte om jag hade tagit emot evangeliet i  mitt liv ifall jag hade fått kunskap om det senare i livet.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s