Herren finns överallt

Vatikanen

En facebookvän som är medlem i kyrkan sedan ett tjugotal år tillbaka delade med sig av sitt vittnesbörd om hur hon känner evangeliets sanning även på andra platser och vid andra tillfällen än i samband med vår kyrka. Eftersom vi som medlemmar tror att det finns sanning överallt så ser vi inget konstigt i en upplevelse som detta.

”Jag skulle vilja dela med mig av något jag var med om i helgen.
Min man och jag var i Rom, jag som är fd katolik (döptes i vår kyrka 1995, så det var länge sedan 🙂ville av nyfikenhet besöka Vatikanen. När vi kom dit hade de precis stängt, men kyrkan var öppen. När vi står i kö för att kontrolleras för att få komma in så inser vi att det är en säkerhetskontroll av annorlunda art. Först kollas ens klädsel. Restriktionerna är precis som tempelklädseln anvisar. Alla som visade axlar, lår och byst fick snällt men bestämt gå därifrån utan att bli insläppta.
Sen kollades man för metall/vapen etc.
Först värdighet, sedan vapen 🙂

Första steget in i katedralen uppfyller mig starkt med anden och jag blir så förvånad. Hundratals turister surrar runt omkring mig och jag kan tydligt känna anden, vördnaden och medan jag brottas med att förstå hur det kommer sig att anden var såååå stark så ser jag ner på golvet (för att samla mig)
Där ser jag inskriptionen TEMPELUM VATIKANUM
Det är i grunden ett tempel, ett Herrens Hus- även om det inte aktivt agerar som det just nu.

Nere i källaren ligger Aposteln Petrus grav, något som verkligen var andligt och kraftfullt. En del av statyerna utsöndrar verklig kraft i andlighet och en del av känner av den- de flesta inte.

Något jag trodde skulle vara en ren turistattraktion fick mig att tänka, känna, justera om och förstå vikten av många saker vi (jag) som medlem tar lite föregivet.

Skyddet från vår tempelklädsel, vilken skillnad det ger oss från andra och vi borde värdesätta det högt.

Jag fick en stund att verkligen förstå Jesu mor i hennes smärta efter hans död, men också hennes fullbordan och roll på ett annat sätt.

Massa tankar
Massa känslor
Mycket att reflektera över nu i efterhand.
Herren finns överallt ❤️  ”

En annan medlem i kyrkan, en kvinna med judiska rötter, berättade i anknytning till detta vittnesbörd om sina andliga erfarenheter:

”Jag fick mitt vittnesbörd om Kristus i Den Heliga Gravens kyrka i Jerusalem. Jag hade funderat länge över huruvida Jesus verkligen var den utlovade Messias. Under rundturen fick vi gå in i den grav i kyrkan som de tror är Kristi grav. När jag stod i den vittnade den Helige Anden för mig om att Jesus verkligen är den utlovade Messias.

Den uppenbarelsen kom till mig på en plats där många visar stor vördnad, och därmed inbjuder Anden. Jag var 13 år och ännu inte medlem i kyrkan, men funderade mycket över andliga saker och hade ett öppet hjärta. Jag tror att Anden vittnar om all sanning för dem som har ett vördnadsfullt och öppet hjärta, och det finns säkert många i Vatikanen med vördnadsfulla hjärtan även om de inte ännu kan ta till sig allt. Därför är det inte konstigt om man känner Anden där, delvis på grund av den Ande man tar med sig och delvis på grund av den Ande som vittnar om de bitar av sanningen som finns där det finns goda och vördnadsfulla människor.”

 

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Livet som mormon, Tänkvärda ord och berättelser, Tempel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s