FAIRmormon konferensen i Kungsbacka (1)

FAIR

Helgen 18-19 juni var en andlig fest i Västsverige. FAIRmormon Sweden höll ett maratonmöte i Kungsbacka teater. Det var mycket intryck och nya insikter och lärdomar man fick. Dessutom besöktes Västra Frölunda församling av professor Daniel C Peterson som föreläste om ”Mormons and Muslems” på söndagkvällens brasafton.

De av er som har missat lördagen och/eller söndagens möte kan ta del av alla föreläsningar. Allt filmades och kommer att läggas ut på FAIRmormon Swedens hemsida. Det är Louis Herrey som både filmade och ansvarar för att materialet läggs ut.

Konferensen samlade runt 300 deltagare. Ungefär 50 av dem kom från Norge med buss. Jag är övertygad om att betydligt fler deltagare hade kommit om mötet från början hade annonserats officiellt i kyrkan. Eftersom FAIRmormon inte  officiellt är associerat med kyrkan så fick inte mötet till en början annonseras i kyrkan. Det var inte förrän ett par, tre veckor innan konferensen som kyrkans ledning ändrade inställning och mötet kom att annonseras runt om i kapellen och på kyrkans facebooksidor.

FAIRmormon Scott

Att bevara tron. Scott Gordon

Den förste talaren på lördagens konferens var Scott Gordon som talade om att bevara tron. Han inledde med att berätta att det finns flera hemsidor på internet förutom FAIRmormon som sysslar med att försvara och förklara kyrkans doktriner. Gordon nämnde Mormon Interpreter  och Book of Mormon central.

Även om FAIRmormon inte officiellt är knutet till kyrkan så har kyrkans utbildningsorgan Seminariet (14-18 år)  och Institutet (18-30 år) länkat till FAIRmormon på sina hemsidor.

Att arbeta ideellt för kyrkan ser Scott som något som vi medlemmar inbjuds att göra. Han citerade Läran och Förbunden 58:27

  Sannerligen säger jag: Människorna skall verka med iver för en god sak och göra mycket av egen fri vilja och åstadkomma mycket rättfärdighet.

Scott ställer frågan till oss om var våra ungdomar vänder sig för att få information. Svaret är att de går till Google. Om vi som föräldrar istället ger barnen information om kontroversiella frågor i kyrkan så är det inte längre någon ”big deal” för dem när de stöter på dessa frågor på t.ex. internet.

FAIRmormonScott2

Ni ska vara bland de först, utanför studenternas familjer, att introducera korrekta källor på ämnen som kan vara mindre välkända eller kontroversiella så att era studenter kan väga vad de senare hör och ser mot vad ni redan har lärt dem.

FAIRmormonScott3

För att nämna några sådana ämnen som är mindre kända eller kontroversiella, så talar jag om polygami, siarstenar, olika versioner av den första synen, tillvägagångssättet för översättningen av Mormons bok eller Abrahams bok, genusfrågor, ras och prästadöme, eller en Himmelsk Moder.

FAIRmormonScott4

På samma sätt, var snäll att vaccinera era studenter genom att tillhandahålla trofasta, tänkvärda och  korrekta tolkningar av evangeliets principer, skrifterna, vår historia, och de ämnen som ibland blir missförstådda.

Naturligtvis bygger inte tro på bevisföring i traditionell bemärkelse. Scott påminner oss om detta och citerar också Alma 32:21 som talar om vad tro är för något.

 Och nu som jag sade om tro — tro är inte att ha fullkomlig kunskap om något. Om ni därför har tro, så har ni hopp om ting som inte syns men som är verkliga.

Även om man har haft en stor andlig manifestation i sitt liv så kan man gå igenom prövningar och ha tvivel. ”If you don´t  read and pray you will fix nothing.” menar Scott.

FAIRmormonScott5

Varför lämnar medlemmar kyrkan? Socialt, mental eller fysisk ohälsa, visdomsordet, tionde, romans, kyrkans historia eller doktriner, något annat?

FAIRmormonScott6

Simon, Simon! Satan har begärt att få sålla er som vete.  Men jag har bett för dig, att din tro inte ska ta slut. Och när du en gång har omvänt dig, styrk då dina bröder. (Lukas 22:31-32)

FAIRmormonScott7

”Allt är möjligt för den som tror.” Genast ropade barnets far: ”Jag tror. Hjälp min otro!”
 (Markus 23-24)

FAIRmormonScott8

och eftersom inte alla har tro så sök flitigt och lär varandra visdomsord, ja, sök i de bästa böcker efter visdomsord. Sök lärdom, ja, genom studier och även genom tro. (Läran och Förbunden 109:7)

FAIRmormonScott9

Det bästa motgift vi har för att hjälpa studenter undvika och/klara av frågor, tvivel eller troskriser som de kan möta i denna informationsålder är  att bemöda sig om transparens och spirituellt motgift genom noggranna studier av doktrin och historia, kopplat med ett brinnande vittnesbörd.

[Fortsättning följer i nästa blogginlägg]

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Arkeologi, Filmer, Forskning och vetenskap, Frälsning, Islam, Joseph Smith, Kvinna/feminism, Kyrkan utvecklas, Kyrkans historia, L&F, KP, Media, Missuppfattningar, Mormons bok, Offentligt arbete, Religionshistoria, Samhällsfrågor, Sexualitet, Teologi, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s