Vinsten med förlusten eller livets mening med prövningar.

För en tid sRowlingedan så delades ett utdrag från ett tal av den kända författaren  J.K. Rowling på min facebooksida. Det handlade om ”The benefits of failure”. Jag lyssnade på talet och kände hur mycket Rowlings erfarenheter passade in på mitt eget liv. I likhet med författaren så har jag känt hur jag har misslyckats med mycket i mitt liv, framför allt vad gäller äktenskap och arbete. Som medlem i kyrkan så har jag kunskapen och urskillningen att jag som person inte och aldrig är misslyckad, för det är ingen människa, men jag har verkligen misslyckats med det jag har företagit mig.

Rowling som gått ifrån att vara skild, arbetslös, fattig och ensamstående mamma är idag en av Storbritanniens rikaste personer och en stor donator.

När Rowling ser tillbaka på sina misslyckanden så inser hon vilken vinst  hennes förluster har medfört. Hon uttrycker det med att misslyckande skalar bort det oväsentliga. När man har nått absoluta botten finns inget mer att förlora, utan man kan satsa på det man har och arbeta för att förverkliga sina drömmar. Något annat som Rowling betonar är vikten av tacksamhet. Hon är tacksam för sin dotter och för sina nära vänner som hon liknar vid rubiner.

Ibland, ja ofta när vi får prövningar av Gud, så frågar vi oss varför. Varför ska jag som sköter mig, som arbetar och kämpar inte lyckas? Ofta är svaret på frågan att Gud har en annan agenda för oss. Det vi ser som välsignelser kan föra oss bort från Kristus. Ytliga framgångar kan få oss att bli självtillräckliga och egoistiska. Det som vi ser som misslyckanden är viktiga erfarenheter för att vi ska byggas upp som människor.  De som heller aldrig satsar kommer heller aldrig att misslyckas, men indirekt misslyckas de, eftersom de heller  aldrig vinner. Vi får inte glömma att vanligtvis är en vinnare en person som misslyckats många gånger och aldrig givit upp, medan en förlorare är en person som inte försökt tillräckligt många gånger.

Utdraget ur talet:

https://www.facebook.com/HichamBennir/videos/1648075548850732/

J.K. Rowling Speaks at Harvard Commencement

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Konstnärlig verksamhet, Kvinna/feminism, Personporträtt, Tänkvärda ord och berättelser, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s