Hur världen imiterar himlen

DHAEn av de saker som jag tydligast har lärt mig genom åren som medlem i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga är att lyssna till Den Helige Andes maning. Ibland kan det vara svårt och diffust att känna Anden, medan man vid vissa tillfällen kan känna Anden så tydligt och starkt att det inte finns någon tvekan. Man får också vara försiktig med Andens maning och inte förväxla den med ens egna önskningar. I somras så talade en ensamstående man i kyrkan om för mig att han hade känt Andens maning om att det skulle bli vi två. Tyvärr så kunde jag bara meddela honom att jag inte hade upplevt samma känsla och det var det.

När jag senast besökte templet i Stockholm så träffade jag en medlem som jag har känt i många år. Han har haft ett tufft liv med missbruk och psykisk ohälsa. Nu har han varit helt ren i många år, men har fortfarande men av sitt tidigare missbruk. När vi pratades vid så tog han upp hur Satan försöker använda droger för att imitera Den Helige Anden. I början av ett drogmissbruk så mår man väldigt bra av att ta droger och de ger ett surrugat för det vi egentligen behöver i livet. Amfetamin, kokain och chrystal metaamfetamin gör att man blir pigg och vaken och klar i huvudet till att börja med. LSD, hallucinogena svampar m.m. ger uppenbarelser/syner. Lugnande typ opiater, lugnande tabletter och hasch ger frid,

Hur lätt är det inte att vi inte bara förväxlar glädje med nöje, utan också förväxla farliga droger med Andens gåvor. I Galaterbrevet 5:22-23 räknar aposteln Paulus upp de gåvor som Den Helige Ande för med sig. Andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Hälsa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s