Vårens generalkonferens

Utan att ha senaytt hela konferensen då jag har jobbat både fredag och söndag – vad skönt att man kan se på den i efterhand – så har ju inte årets snackisar gått att undvika. Alltid händer det något nytt på generalkonferensen. På lördagen  så var jag på Påskkonferensen – ett event för ensamstående vuxna i kyrkan – och lyssnade på lördag förmiddags session. Ingenting speciellt hände under just den sessionen, mer än att jag särskilt lyssnade på äldste Oaks. Det verkar nämligen vara just han som i sina tal tar tag i alla kontroversiella ämnen som kvinnor och prästadömet och samkönade äktenskap. Förmodligen blir Oaks också vår näste profet om president Monson får leva tillräckligt länge och de som står efter honom i successionsordningen och som nu är över 90 år kommer att hinna gå vidare till nästa tillvaro. Med sorg kunde vi konstatera att president Monson vare sig inledde eller avslutade sessionen, vilket han brukar göra och det talas om att han nu vid 87 års ålder har börjat drabbas av demens.

Äldste Oaks talade om hur viktigt det är med äktenskapet, och naturligtvis kändes det lite speciellt att sitta i ett rum med många ensamstående vuxna och få höra hur viktigt det är med äktenskap. Jag undrade vad medlemmar i rummet tänkte. Själv kände jag förstås att det är en fråga som jag helst skjuter på. Som ensamstående mamma har man tillräckligt ändå kan jag känna.

Vi får inte glömma att byggandet av nya tempel nu annonserades efter tre års uppehåll, att äldste Uchtdorf tydligen ”råkade” tala lite tyska under ett tal – ja, förmodligen var det bara ett uttryck av hans humor. Det nya från hösten 2014 var ju att auktoriteterna nu har fått lov att hålla tal på sitt modersmål, men det som varit denna generalkonferens snackis är naturligtvis att det fanns personer närvarande under Generalkonferensen som högt och tydligt röstade emot godkännandet av Kyrkans ledning. I skrivande stund vet jag inte vilka dessa var, men misstankar finns att det är personer som är missnöjda med att Ordain Womens ledare Kate Kelly blev utesluten ur kyrkan förra året.  Äldste Uchtdorf höll i omröstningen och noterade att några personer, jag tror det var fem stycken av totalt 20 000 närvarande, röstade emot kyrkans ledare.

I det medlemsdiskussionsforum som jag är med i i Sverige så reagerar flera medlemmar med att uppleva hur viktigt det är att stödja kyrkans ledare. Tidigare så kanske vi lite sömning räckt upp vår hand och tagit saker för givet, men nu blev dessa protester en påminnelse om vad vi verkligen tror på och på vikten av att inte ta vår tro för given.

Medlemmar röstar NEJ på Generalkonferensen april 2015

Äldste Uchtdorf ”råkar” tala tyska på Generalkonferensen april 2015

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Högtider och evenemang, Kvinna/feminism, Profeter, profetior, Samhällsfrågor, Tempel. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vårens generalkonferens

 1. janne skriver:

  De som röstade nej blev inervjuade efteråt.
  De hade sina egna anledningar.

  Gilla

 2. Bahra skriver:

  Ja, Monson börjar visa ålderskrämpor. Men han har sina prioriteringar i ordning verkar det som. Han nobbade ju besöket med Obama på torsdagen innan konferensen för att orka vara med mötena.

  http://www.mormonnewsroom.org/article/president-obama-meets-with-mormon-leaders-in-salt-lake-city

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s