Ja han lever!

livesNu är det påskveckan. Mina barn har fått  besöka Göteborgs största godisaffär och fått plocka godis, jag har köpt påskliljor, tulpaner och ikväll ska barnen plocka påskris och vi ska äta påskmat. Men viktigast av allt är faktiskt att denna helg så minns vi speciellt Jesus Kristus och den stora kärlek som han har för oss. Han gav sitt liv till oss som den största kärleksgåva världen har sett.  Jesus Kristus gav det och vi kan var och en av oss ta emot hans ofattbara kärlek. Jesus Kristus lever och vi lever i honom. I år har jag tagit del av en helt underbar tolkning av sången He Lives. Den framförs av den kände violinisten Lindsey Stirling och den kända unga sångerskan Lexi Walker. Speciellt roligt tyckte jag att det var att se vår kära fd. tempeltjänare Bonnie Oscarsson sitta som publik på kanten av scenen.

Igår blev jag så glad vid ett möte med en romsk kvinna som brukar sitta utanför Konsumbutiken där jag bor. Eftersom det är påsk kände jag att jag ville ge något till henne och bjöd in henne i affären så att hon kunde plocka mat till sig. Hon tog bara ett paket färdigmat som hon sa att hon skulle ta hem. Sen utanför dörren så tog hon ivrigt fram en lapp och visade mig. Det var ett antagningsbesked för Svenska för invandrare. Kvinnan tittade glädjestrålande på mig och sa begging is no life. Jag kände mig så glad för hennes skull och även förvånad eftersom jag inte trodde att EU-migranter fick läsa svenska för invandrare. Ja, tigga är inget liv, men Jesus Kristus är liv och det viktigaste vi behöver för att ha glädje i vårt liv och kraft och mod för att förändra världen till det bättre.

Nästa vecka åker jag till templet i Stockholm med mina yngsta barn. Precis som Jesus besökte templet vid påskhögtiden som tolvåring så ska nu min tolvårige son för första gången få gå in i templet och utföra förordningar.  Tänk att få följa i Jesus fotspår!

Glad Påsk till er alla!

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filmer, Högtider och evenemang, Hjälpverksamhet, Konstnärlig verksamhet, Uppmuntran och tröst, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s