Bondens Åsna

donkey-in-well

En dag så föll en bondes åsna ner i en brunn. Åsnan grät ömkligt i timmar allt medan bonden försökte att lista ut ett sätt att få upp honom. Slutligen bestämde han att det förmodligen var omöjligt och åsnan var gammal och brunnen var ändå torr, så det var bara inte värt att försöka få upp åsnan. Så bonden frågade sina grannar att komma över och hjälpa honom fylla igen brunnen. Alla tog spadar och började skotta jord i brunnen.

Först, när åsnan insåg vad som hände skrek han fruktansvärt. Sedan, till allas förvåning, lugnade han ner sig och släppte ut några glada skrianden. Några spadtag senare såg bonden ner i brunnen för att se vad som hände och var förvånad över vad han såg. Med varje spadtag jord som föll på åsnans rygg, skakade han bort det och tog ett steg uppåt.

Allt medan bondens grannar fortsatte att skotta jord ovanpå åsnan, fortsatte han att skaka bort det och ta ett steg upp. Ganska snart till allas förvåning, klev åsnan upp över kanten av brunnen och travade bort!

Moral: Livet kommer att skyffla jord på dig. Tricket för att komma ut ur brunnen är att skaka bort det och ta ett steg uppåt. Varje motgång kan vändas till en språngbräda. Vägen att komma ut ur den djupaste brunnen är genom att aldrig ge upp, utan genom att skaka det av dig och ta ett steg uppåt.

Vad som händer dig är inte alls lika viktigt som hur du reagerar på det.

Författare Okänd

Donkey-in-a-well-2

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Tänkvärda ord och berättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s