Min resa till Frankrike

Mikael 1

Jag lämnade Sverige den 25 Juni för att åka till Frankrike på en språkresa som skulle hålla på tills den 15 Juli. Jag bodde längst bort i Antibes eller Juan-Les-Pins som det kallas som en av våra guider förklarade för oss att det är som en finare del av Antibes eller någonting sånt. Vi hade lektioner i några timmar varje förmiddag. Undervisningen var på en katolsk skola skola som heter Ecole Collège Saint Philippe. och på eftermiddagarna kunde man göra vad man ville.

Mikael 2

Vilket i mitt fall blev att hänga med några av ens nya vänner, gå hem och vila för att det var väldigt varmt eller bada i Medelhavet och på kvällarna var det aktiviteter eller disco vid ett tillfälle som STS som researrangören heter och efter skolan åkte vi ibland på utflykter (Grasse, Monaco, Nice, Cannes, Gourdon eller en by där godis tillverkades som jag inte kom på namnet på.

Mikael 3

Det var folk från flera länder, mest svenskar men även norrmän, finnar, italienare och vi var flera olika grupper och jag hamnade i en internationell grupp men fick sedan byta då det blev en del ändringar och en av ledarna byttes ut. Det var riktigt coolt att komma tillbaka till Nice, Cannes och Monaco som jag har varit i för flera år sedan 2011/2012 och att gå där man gick och gå in i samma affär som man var i två år tidigare och köpt en t-shirt. I Monaco var det också en väldigt fin utsikt över staden från slottet och det var väldigt fina gator där vi gick in i en kyrka (Notre Dame Monaco) och jag längtar ibland tillbaks dit, väldigt fint.

Mikael 4

Vi hade utflykter ibland på söndagar så jag kunde inte besöka kyrkan i Frankrike mer än en gång på hela resan och det var knappt 2 dagar innan jag skulle åka hem, alltså den 13 Juli. Jag blev skjutsad till kapellet av Christian, en medlem i kyrkan som bodde i Antibes och som kunde väldigt bra engelska vilket var tur då min franska inte är så bra. Jag fick även tipset om att kontakta Christian genom Gunnel som är en av dom som bloggar på Mormonlady och då kunde jag åka till och från kapellet med honom och han visade mig var jag skulle vara och vilka lektioner jag skulle gå på och jag fick ha en översättare då jag inte direkt förstår allt på franska.

Mikael 5

Först var det möte med unga män och det handlade om saker som Jesus gjorde i evangelierna i Bibeln och sedan var jag med på de vuxnas söndagsskola och det handlade om Kung David och så höll en av systrarna i församlingen ett tal och sist blev det sakramentsmöte och sakramentsbrödet var baguette och det är man inte van vid hemma i Täby direkt. Jag träffade missionärena och en av dem Äldste Thompson från Utah som har en blogg där man kan se mycket bilder från hans mission i Frankrike och som översatte till mig från söndagskolan.

Det var en rolig resa faktiskt och även om allting inte fungerade och att det känndes konstigt att vara utan missionärerna när man var nydöpt och var van vid att träffa dom så att dom lärde mig om evangeliet men det gick bra och jag fick se mycket saker från Frankrike. Jag skulle kunna berätta om staden jag bodde i, hur det såg ut, allt vad jag gjorde, platserna jag såg och vad jag lärde mig där ännu mer men det finns så mycket att skriva om så jag får nog avsluta nu.


Gästkrönikör: Mikael

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s