22-årig västeråsare inblandad i ny dödskörning

2507375720

Nu har det skett igen. När ska folk lära sig att inte köra bil påverkad. Bilar är hårda och människor är mjuka. Folk dör i trafiken alldeles i onödan. Personen ifråga borde inte få lov att ha körkort och bilen borde konfiskeras.

”Den 2 mars i år körde en 22-årig västeråsare ihjäl den 19-årige amerikanske mormonen Maison Lewis Bailey på ett övergångsställe på Narvavägen i Västerås. Nu sitter 22-åringen häktad i Tyskland, misstänkt för ett liknande brott.

I anslutning till dödskörningen i mars satt 22-åringen anhållen i tre dygn, men släpptes därefter på fri fot av kammaråklagare Carin Lantorp. I september i år åtalades 22-åringen vid Västmanlands tingsrätt misstänkt för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri.

Ungefär samtidigt var 22-åringen inblandad i en bilkrasch i Tyskland där en person fick sätta livet till. Även där ska, enligt uppgift, 22-åringen framfört sin bil i hög hastighet och under narkotikapåverkan.”

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2730878-ny-dodskorning-kan-forsena-rattegang

https://mormonlady.com/2014/03/03/missionar-fran-utah-dodad-i-bilolycka-i-vasteras-i-helgen/

En medlem i kyrkan uttryckte det hela så här:

”Riktigt tråkig nyhet. Den förare som dödade Mason Bailey i Västerås har nu upprepat det tragiska i Tyskland. Hur långsam får dessa rättsprocesser vara?”

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s