Källan till lycka

47185

Hur ofta hör vi inte att allt var bättre förr. Men var det så verkligen? Vissa saker var kanske bättre, det kan jag hålla med om. Man stressade inte lika mycket förr och man kunde ofta ta sig tid till att fundera över saker och ting. Reflektera och meditera. Nuförtiden springer tiden iväg så fort, och vi måste bestämma oss för vad som är viktigt att satsa på. Det fanns inte lika många val i livet förr, och det kan faktiskt ha varit en stor välsignelse, även om det låter upp-och-nervänt.

För det är svårt att välja då det finns många bra alternativ som är bra. Vad är bäst då, och vad är rätt för just mig eller dig? Stressen över att behöva välja bland så många bra saker kan göra att man missar det allra viktigaste – att leva i nuet. Vi funderar på alla olika val som vi ska göra, och försöker förstå konsekvenserna av dem, och det är bra. Men det går inte att riktigt leva i nuet samtidigt som vi gör det.

Källan till lycka finns inte i yttre saker och ting. Vi blir inte lyckligare av att vara vackrare, rikare eller yngre. Lyckan kommer inifrån. Vi behöver sluta upp med att jämföra oss med andra och istället våga ha ett andligt självförtroende. Att våga leva som vi lär. I det långa loppet så blir allting mycket enklare då. Livet blir vad vi gör det till, och om vi inte gör något själva så kommer vi vara helt beroende av vad andra gör.

Mindre än tio procent av allt det som vi oroar oss för kommer faktiskt att hända. Den största energitjuven som vi har i livet är all den oro som vi känner för det okända och allt som vi befarar ska hända. Om vi istället tar itu med problemen när de kommer och inte oroar oss i förväg, då kommer vi att ha tillräckligt med ork och energi för att lösa problemen själva eller med hjälp av våra vänner.

Vänner är en resurs som vi ofta glömmer bort. De finns där i vått och torrt och står vid vår sida, och de vill hjälpa till om de bara får en chans till det. Våra vänner är en dyrbar gåva från Gud, och det är genom dem som Gud verkar och hjälper oss. Våra problem i livet känns så mycket mindre om vi vågar vara öppna och ärligt berätta för varandra hur vi har det. Stressen minskar och vi oroar oss mindre.

Vi kan få ett lyckligare liv om vi vill. Det är en process att lära sig det, och ofta är det små små steg framåt i taget. Men om vi inte ger upp utan är uthålliga, då blir det resultat i det långa loppet.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s