Självmord fråntar dig möjligheten till att få allt att bli bättre

suicide Visst är den här bilden bra och viktig? ”Självmord tar inte bort det faktum att livet kan bli sämre. Självmord tar bort möjligheten att någonsin få livet att bli bättre.”

Jag fick denna bild som en fb-status för en tid sedan och idag fick jag en annan länk till en chat-sida för den som överväger självmord. Hur viktigt är det inte att vi delar med oss av denna information, för vem vet vem som mår dåligt just nu?

https://mind.se/chatta/

För ett tag sedan så kommenterade jag på en sluten hemsida för anhöriga till personer med aspergers syndrom samt de som själva har diagnosen. En av mina barn har aspergers så därför är jag medlem i gruppen. En ung kille uttryckte hur dåligt han mådde och jag skrev faktiskt en kommentar att han var viktig och att han själv måste ändra inställning till sig själv. Ibland räcker det med att inse att man måste ändra sin inställning, för många hjälper en tro på Gud och på att det finns en mening med livet, men för vissa är det allvarligare och det krävs psykiatrisk hjälp. Själv är jag djupt tacksam för att jag lärt mig via min kyrka att vi har en fri vilja i vårt liv och att vi måste ändra vår inställning om den är destruktiv. Framför allt är jag tacksam för min tro och för den meningsfullhet och kärlek som den ger mig. Det är så trist i vårt svenska samhälle, att vi har allt materiellt i överflöd, vi har trygghet, utbildning och sjukvård. Men vi tar inte del av det vatten som aldrig sinar som inte gör oss törstiga igen. Bara Kristus kan ge oss det. Jag är också tacksam för att vara medlem i en kyrka där psykisk ohälsa inte skambeläggs och nonchaleras, utan tas på allvar. Vi blir rekommenderade inte bara andligt stöd, utan vi uppmanas också till att söka professionell hjälp.

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Funktionshinder, Hälsa, Psykologi, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s