Nu är gamla kapellet i Växjö sålt

Kapellet i Växjö Folkungagatan 10 c

Det gamla kapellet på Folkungagatan 10 C i Växjö

Det var den 22 april 2013 som Växjö gren flyttade från Folkungagatan 10 C till Storgatan 4 mitt emot Smålandsposten.

Det gamla kapellet var innan dess en läkarvilla där den kände växjöläkaren Emil Lindell bodde. Kyrkan har haft detta ombyggda hus i lite mer än 50 år. Många medlemmar kände att det var känslomässigt jobbigt, för de hade döpts där och vuxit upp med detta kapell.

Från början så kändes kapellet förmodligen väldigt centralt, men ju mer som Växjö växte så stängdes vissa gator av och det kändes som att det låg avsides. Det var inte heller så lätt att bjuda in folk till det gamla kapellet på grund av detta.

Det fanns ingen handikapptoalett, och det var ingen hiss till rummen på andra våningen där lektionssalarna var, och det var väldigt jobbigt för en del medlemmar att gå i den branta trappan. Det saknades också  bra parkeringsplatser för bilarna, för det var inte bra att parkera på gatan utanför i backen. Med andra ord ingen bra situation alls.

I början så kändes det ovant att träffas i det nya kapellet. Det var både spännande och vemodigt. Det var en ombyggd lokal mitt i centrum som anpassades för kyrkans behov. Det är mycket trafik och många som promenerar förbi. Ljudnivån utanför det nya kapellet kan kännas störande i början, men förvånansvärt nog så vänjer man sig efter ett tag.

Det nya kapellet har en toalett för handikappade, och hela kapellet ligger på bottenvåningen i huset. Det behövs med andra ord ingen hiss. Det är även lätt att komma in i kapellet med rullstol. Det finns många ställen där man kan parkera bilar i centrum, och det ligger lättillgängligt också. Dessutom så är det nära till busshållplatsen och det tar bara några minuter att gå från busstationen. Full pott för ledarna i att hitta ett ställe som ligger centralt och är lättillgängligt.

Nu har Växjö gren varit på det nya stället ett par år, och äntligen så är det gamla kapellet sålt. Från början så sattes utgångspriset till 2,7 miljoner kr. Anbudsprocessen har tagit lång tid eftersom det har varit två stycken som varit intresserade av att köpa huset. Men nu i veckan så blev allt klart, och kapellet såldes för 3,5 miljoner kr.

De som köpte huset och som kommer att flytta in är ett yngre par med två små barn. Huset är ett härligt gammalt hus, men det kommer att behövas rustas upp för 1-1,5 miljoner kr förmodligen. Priset hade nog inte blivit så högt om det bara hade varit en intresserad, men det är i första hand läget som är intressant. Det är därför som priset blev så högt trots allt. Dessutom så finns det en mycket stor och härlig trädgård som passar precis för en barnfamilj.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekonomi, Kyrkan utvecklas, Kyrkans historia. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s