Jesus sa aldrig att där inte skulle komma fler profeter

profIbland svindlar tanken för mig  att jag brukade passera de snöiga gatorna i Michigan för att prata med folk om profeter. Var jag galen? Är jag fortfarande galen? Dag ut och dag in … Jag knackade någons dörr eller stoppade dem på gatorna för att säga något i stil med vill du höra ett budskap om Jesus Kristus”? Om de mot förmodan skulle säga ”ja… så började jag berätta om profeter.

Vänta lite!” sa folk du sa att du skulle dela med dig ett budskap om Kristus.” ”Det skulle jag. Skulle någon av oss någonsin veta något om Kristus utan att profeter först hade berättat om honom för oss?” Jag vill inte höra något om profeterskulle de säga. Det finns inga fler profeter efter Kristus. Vi behöver inte längre profeter eftersom Kristus lämnade Bibeln och den helige Ande till oss.

Medan dörren höll på att smällas igen skulle jag be om  att få dela ett skriftställe ur bibeln.

 

Den som svarar innan han lyssnat, handlar dåraktigt och skamligt.(Ordspråksboken 18:13)

 

Det skriftstället kunde få hjärtan att mjukna och vi skulle ytterligare ett par minuter att dela med oss av det som så många av oss har rest långväga runt om i världen för att få dela.

Budskapet är; Det finns levande profeter igen. Dessa profeter har kommit i dessa sista dagar för att vittna om Jesus Kristus och att fastställa varje påstående om vem han är. Efter nästan 1700 år av förvirring och mörker, är de levande profeterna som avslöjat och återställt sann kunskap om Herren Jesus Kristus tillbaka till jorden. På grund av dessa profeter  så vet vi nu vem vi tillber och hur vi ska dyrka honom. Utan profeterskulle vi  hänvisade till våra egna filosofiska spekulationer om Gud.

Är han en man eller en gud?

Har han en kropp just nu, eller blev han till ett andeväsen?

Är han tre varelser eller något annat?

Krävs dopet för frälsning eller är det underordnat?  Om det är underordnad varför gör vi det. Om det behövssom det står i Johannes 3: 3-5 så är det en åtgärd. Innebär det att andra åtgärder också krävs för vår frälsning? Behöver vi omvända oss för att bli frälsta eller är en muntlig bekännelse nog?

Vi skulle kunna fortsätta i flera dagar

Men allvarligt har inte Gud alltid fungerat genom profeter?

 

”Ty Herren, HERREN gör ingenting utan att ha uppenbarat sin hemlighet för sina tjänare profeterna.” (Amos 3: 7)


Om denna skrift är sant, varför skulle någon i denna värld inte med spänning och nyfikenhet välkomna idén om en modern profet? Kan det vara sant? Finns det någonsin en tid i historien i denna värld där en profet bättre skulle behövas än i våra dagar?

Genom hela historien har Gud alltid sänt profeter för  att ”återställaen kunskap om evangeliet tillbaka till jorden. Amos sade också att

 

11 Se, dagar skall komma, säger Herren, HERREN, då jag skall sända hunger i landet, inte en hunger efter bröd, inte en törst efter vatten, utan efter att höra HERRENS ord.
12 De skall driva omkring från hav till hav
och springa hit och dit från norr till öster för att söka efter HERRENS ord, men de skall inte finna det. .” (Amos 8: 11-12)

 

Du kan söka på hela jorden efter Guds evangelium och oavsett hur mycket du söker … om det inte finns någon profet på jorden, så kommer du inte att hitta det. Ingen har någonsin bara ”räknat ut” Guds vilja utan att det först gavs till dem  genom profeter.

det finns ett grundläggande faktum. Du kan inte ta emot Kristus utan att först acceptera  profeter. Det är en logisk omöjlighet. Vi skulle inte ha någon aning om vem Kristus är utan profeternas lärdomar. Det vore vansinnigt att säga att vi accepterar och tror på Kristus och samtidigt förkasta vittnet Johannes Döparen. Kristus får spel  de skriftlärda och fariseerna som accepterar döda profeter och förkastar de levande profeterna. Han säger dessa viktiga ord om framtida profeter;


”Ty jag säger er: Härefter skall ni inte se mig, förrän ni säger: Välsignad är han som kommer i Herrens namn.” (Matt 23:39)

 

Översättning från gammal engelska lyder: Du kan inte se mig eller känner mig förrän du accepterar profeterna som jag skickat till dig.” Jag kan tänka mig att en av de saker som frustrerar Jesus mest är när han skickar en av sina tjänare att undervisa sitt folk och dessa sedan avvisar dem. Jag kan föreställa mig Jesus placera sin hand på tjänarens huvud och sedan säga något som liknar vad han sa när han visade på tillståndet i Israel på den tiden;

”Jerusalem, Jerusalem, du som mördar profeterna och stenar dem som är sända till dig. Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni ville inte. 38 Se, ert hus kommer att stå öde. 39 Ty jag säger er: Härefter skall ni inte se mig, förrän ni säger: Välsignad är han som kommer i Herrens namn.”(Matt 23:37)

 

Detta mönster av att Gud sänder profeter till sina barn har pågått i tusentals år. Det började med Adam. Han avvisades. Han sände Noa och Abraham och Moses. De avvisades. Profeter skickades till människor på den amerikanska kontinenten. Även de avvisas. Folket  säger i alla tider ”Vi har profeter. Vi behöver inte fler profeter.

Men det är uppenbart att vi behöver profeter.

Roger Williams grundare av baptistkyrkan i Amerika uttryckte detta bäst. Cotton Mather sade, ”Mr. Williams berättade för sina anhängare  att då han själv var vilseledd hade han i sin tur vilselett dem, och han konstaterade att det inte fanns någon på  jorden som skulle kunna administrera dop eller något av evangeliets förordningar.  Därför så rådde han dem  att avstå allt och vänta på  kommande nya apostlar.”

 

 “Mr. Williams [finally] told [his followers] ‘that being himself misled, he had [misled them,’ and] he was now satisfied williams that there was none upon earth that could administer baptism [or any of the ordinances of the gospel], … [so] he advised them therefore to forego all … and wait for the coming of new apostles.”

 

Kommer du ihåg när Jesus sa till oss att ”se upp för falska profetersom skulle komma efter hans tid? Tänk på den osynliga börden av detta uttalande från Frälsaren. Jesus sade aldrig att det inte skulle bli några fler profeter. Om det inte skulle komma profeter skulle han ha sagt ”nu kommer  det inte längre profeter”. I sin varning  så  finns det ett underförstått löfte om att profeter faktiskt kommer efter att han är borta.  Han vill bara att vi ska akta oss för de falska profeterna.

Och   lämnar han oss med kanske en av de viktigaste råden Han kan ge; ”Av deras frukt ska ni känna dem.”

Låter detta galet?

Det är biblisk.

Så när någon säger att det inte finns något behov av profeter i vår tid introducera dem till ett fåtal vars frukter är värda ett noggrant övervägande.

http://www.gregtrimble.com/jesus-never-said-wouldnt-anymore-prophets/#.VGR3YecAgHM.facebook

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Avfallet, Filosofiska tankar, Judendom, Livet som mormon, Mission och evangelisation, Missuppfattningar, Profeter, profetior, Skrifterna allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s