Skolkyrkan – urgammal tradition eller desperat marknadsföring?

Camilla Grepe

Kyrkan är skild från staten här i Sverige. Men är den verkligen så? Trots detta så har Svenska kyrkan en särställning fortfarande och får pengar från en speciell statlig pott.

Samfund som tar emot pengar från statliga ”Nämnden för statligt stöd till trossamfund” behandlas som rumsrena och acceptabla av politiker och tjänstemän i den offentliga sektorn och värdiga att ha en dialog och gemenskap med, och de kristna samfunden som får av dessa pengar kallas för frikyrkor. Alla de samfund som inte får pengar kallas för sekter eller kulter.

När Camilla Grepe talar om de frikyrkor som försöker att samarbeta i skolarbetet så handlar det om de som är medlemmar i Sveriges Kristna Råd, ett nätverk för en del av de samfund som får statliga pengar från ”Nämnden för statligt stöd till trossamfund”.

Grepe har ett föredrag där hon belyser Svenska kyrkans och frikyrkornas arbete i de svenska skolorna, och hur de gör allt för att rekrytera nya medlemmar genom detta arbete.

”Camilla Grepe är redaktör för debattmagasinet Bright och en flitig debattör i frågan om kyrkans roll inom skolvärlden. Camilla kommer att prata om ”Skolkyrkan – urgammal tradition eller desperat marknadsföring?”

Inspelat Under Humanisterna Kalmars evenemang ”Utbildning – Barn i sekter – Kyrkan i skolan” den 18/10 2014.”

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s