Mikaels dop

Mikaels dop

Mikaels dop den 3 Maj 2014 kl 13:00 i Täby Församling. På bilden ser man äldste Sahlin, äldste Johnson, Mikael och äldste Ogaard.

Jag har varit medlem i kyrkan sedan Maj 2014 och många har undrat hur jag har kommit i kontakt med kyrkan, vad mina föräldrar tycker om kyrkan och varför jag gick med. Det var lite mer än ett halvår sedan jag döptes, så jag tänkte fira det genom att skriva ett blogginlägg om varför just jag blev medlem i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga.

Det är ju så att jag har alltid haft ett intresse för religion sen jag var väldigt liten, jag har alltid trott på Gud eller i alla fall trott på en högre makt. När jag var yngre läste jag ibland berättelserna i Barnens bibel om Jesus, Jona och David och flera karaktärer och trodde på det som stod. Jag har varit medlem i Svenska kyrkan sedan jag var väldigt liten som de flesta svenskar har, och jag gick inte till kyrkan så mycket förrän hösten 2012 då jag blev mer seriös i min tro och jag läste alla evangelier i Nya Testamentet.

Jag var på ett slags alternativt konfirmationsläger som inte min hemförsamling hade utan det var lite mer som en språkresa. Jag var i England några veckor, väldigt trevliga människor och så, men jag kände väl att Svenska kyrkan inte var tillräckligt kristen utan anpassade sig för mycket till vad folk ville höra och inte vad dom borde höra. Jag gillar ändå Svenska kyrkan och många där är väldigt schyssta personer, men jag bestämde mig för att testa på en annan kyrka som var en frikyrka. Även fast jag gillade den mer, kände jag mig tillslut inte bekväm med allting som att ofrälsta kommer till helvetet.

Jag läste senare på om andra religioner och kyrkor, och hittade tillslut Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga eller Mormonkyrkan som den ofta kallas. Jag var ju lite bekant med den, visste att dom hade Mormons bok, att Mitt Romney som var presidentkandidat i valet 2012 i USA var Mormon, och jag hade även läst om kyrkan för något år sedan när det var mer aktuellt men tänkte inte så mycket mer på det.

Jag läste i alla fall om släktforskning, templet, Joseph Smith, kyrkans historia och lite i kyrkans skrifter på nätet, och efter det beställde jag hem Mormons Bok och två amerikanska missionärer kom och lämnade över boken. Jag bad med missionärerna och lyssnade till deras budskap. Dom kom flera gånger och jag gillade allt det dom berättade för mig. Jag besökte kapellet som ligger i en kommun nära där jag bor och tyckte att det var trevligt, sedan fortsatte dom att besöka mig och vi bestämde ett datum för dop, den 3 Maj 2014 kl. 13.00 i Täby Församling.

Dopet inleddes med en del tal och psalmer som: Jag är Guds lilla barn och Kom följen mig, och sedan döptes jag och blev nedsänkt i vattnet. Efter det fortsatte dopgudstjänsten med flera tal och psalmer och sen bjöds det på förfriskningar och jag fick som en gåva alla kyrkans skrifter (Mormons Bok, Läran och Förbunden, Den kostbara pärlan) som missionärerna hade skrivit en sida med ett budskap till mig.

Dopet var den bästa stunden i mitt liv då jag blev som född på nytt och alla mina synder blev förlåtna. Jag hade trott på Jesus innan men nu följde jag honom genom att gå med i hans kyrka. Jag visste och vet fortfarande att Joseph Smith är Guds profet som upprättade den sanna religion och att han blev speciellt utvald av Gud. Joseph är en av mina största hjältar då han offrade sitt liv för att vi som lever idag skulle få ta del av evangeliet som vi kan läsa om i Läran och Förbunden 135:7

”De var oskyldiga till varje brott, så som de tidigare ofta visat sig vara, och sattes i fängelse endast genom förrädares och ogudaktiga människors sammansvärjning. Och deras oskyldiga blod på Carthagefängelsets golv är ett stort sigill, satt på mormonismen, som ingen domstol på jorden kan förkasta, och deras oskyldiga blod på staten Illinois vapensköld, med statens brutna löfte, givet av guvernören, är ett vittne om att det eviga evangeliet är sant och som hela världen inte kan ifrågasätta, och deras oskyldiga blod på frihetens baner, och på Förenta staternas Magna Charta, är ett sändebud för Jesu Kristi religion som skall röra vid ärliga människors hjärtan i alla nationer, och deras oskyldiga blod skall tillsammans med alla de martyrers oskyldiga blod, vilka Johannes såg underaaltaret, ropa till Härskarornas Herre tills han hämnas detta blod på jorden. Amen.”

Kyrkan är sann, och trots att jag har hört en del kritik om kyrkan både från kritiker och folk som har lämnat kyrkan har det har inte påverkat mig då jag har kunnat få ett svar på kritiska frågor genom att läsa på kyrkans hemsidor där det finns väldigt bra information eller hemsidor eller bloggar som Mormonlady & Friends eller FAIR Mormon eller såklart även genom att be till Gud genom att fråga.

Nu har det gått 6 månader och över 7 dagar sedan jag döptes som medlem i kyrkan och det har jag aldrig ångrat, jag är fortfarande lika aktiv och trivs till och med ännu bättre än jag gjorde när jag blev medlem eftersom jag har fått fler vänner och vet ännu mer om kyrkan nu. Det har inte varit så jobbigt då dom i min släkt som vet att jag är medlem stödjer mig, och många av mina vänner tycker att det är coolt av mig att ta ett sådant beslut som att bli medlem i Mormonkyrkan.


Gästkrönikör: Mikael

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Frälsning, Högtider och evenemang, Livet som mormon, Mission och evangelisation, Personporträtt, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mikaels dop

  1. seminarier&institut skriver:

    Tack att du delade. Underbart att läsa. God bless.

    Gilla

  2. Marita skriver:

    Tack så mycket för att du ville berätta om din historia och vad du tror på. Det värmer i mitt hjärta att en så ung människa gör så stora beslut i sitt liv. Ännu en gång tack:

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s