Quiz – vilken sorts mormon är du

MollyLadies

Det var länge sen som jag tyckte det var kul med quiz. Som tonåring så tyckte jag att det var kul med ”vilken sorts person är du”, ”vem skulle du passa ihop med”. Nåväl, det roliga med detta quiz är att det visar på bredden av medlemmar i kyrkan. Det finns sk. Molly Mormons/Peter priesthood dvs man tror på allt, ifrågasätter inget och är hur helylle som helst. Sen finns det kulturella mormoner som inget tror, men är med av sociala skäl. Däremellan finns allt från evolutionister till bokstavstroende, de som är mer judiska/gammaltestamentliga i sin tro till de som ligger på gränsen till evangelikala osv osv.

Tvivlarna får vi inte heller glömma, de som ifrågasätter allt, men ändå väljer att inte lämna kyrkan… inte än ivarjefall.

Själv fick jag ett konstigt resultat på quizen, men som försvar så kan nämnas att man måste hela tiden välja något alternativ, även om man inte känner för nåt.

http://www.playbuzz.com/jodirw10/what-kind-of-mormon-are-you

Yes, you are that awesome. As a natural born warrior, you are ready to fearlessly fight the armies of darkness. You love the fantastical stories of supernatural strength and priesthood powers such as calling down fire from heaven and walking on water. You love quests and will often view your church calling as a divine mission. You like to be challenged. Your weakness comes from dealing with the mundane. If your calling, job or progression toward heaven isn’t exciting enough, you often retreat to video gaming or other fantasy worlds where you can act out your epic and heroic role. Remember that your time will come to stand heroically in the battle against Satan and you will need to do all the small mundane stuff to be ready for when the time comes. You out of all people have a challenge with scripture study. You will find things in the scriptures that will give you inside warrior information about your upcoming mission. Continue to work out, stay in shape, learn to sword fight, take a self defense class and prepare yourself as both a physical and spiritual Warrior of God.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Kyrkan utvecklas, Livet som mormon, Psykologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s