Kungen av Tonga skickar premiärministern för att stoppa sonen från att döpas

Prince-Ata-11

Prince Ata, the Guest of Honour at the Liahona and Sainehā Alumni Reunion 2014, in Hawaii. Liahona and Sainehā high schools belong to the Mormon Church.

Egentligen är denna historia ganska så vanlig. En eller båda föräldrarna reagerar då deras barn vill döpas i Mormonkyrkan och gör vad de kan för att stoppa dopet.

Men det är inte så vanligt att det är en regents barn, och i detta fallet så handlar historien om Prins Ata, den andre sonen till kungen av Tonga och fjärde i linje till tronen.

Sonen har gått ett bra tag i Mormonkyrkan och engagerat sig där, och nu så vill han bli döpt. Men detta vill inte kungen, och han använder den makt som han har. Han hotar sin son med att ta ifrån honom prinstiteln.

Kungen skickar premiärministern för att stoppa dopet. Prins Ata har gått med på att skjuta upp dopet ett tag, hur länge vet vi inte.

Dopet skulle ha skett i början av september i Havelu Stake Center i Tonga egentligen. Nu har det gått två månader och han är fortfarande inte döpt, men han går fortfarande på mötena i Mormonkyrkan och engagerar sig där.

Den kungliga familjen i Tonga tillhör Free Wesleyan Church som är den största kyrkan i Tonga. Efter en dramatisk ökning i medlemsantalet så är numera Mormonkyrkan den näst största kyrkan på Tonga, och Katolska kyrkan som tidigare var den näst största är numera den tredje största kyrkan.

http://lds.net/blog/buzz/king-tonga-sends-prime-minister-stop-son-baptized/#.VFeVzzSG9DQ

http://www.nzkanivapacific.co.nz/2014/10/king-sends-pm-stop-prince-atas-christening-mormon-church/#.VFeW4DSG9DT

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Frälsning, Högtider och evenemang, Mission och evangelisation, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s