Ja, Vi tror på att vara aktiva samhällsmedborgare och på att rösta.

johanängelEn bekant till mig rekommenderade mig att gå med i en sluten facebookgrupp för tvivlare. Ja, de säger det inte rent ut, men har man läst en del inlägg och följt med i trådarna så inser man att det här är personer som tvivar alternativ inte längre har ett vittnesbörd om evangeliet. Det känns inte helt uppbyggligt att läsa alla dessa inlägg, men framför allt så upplever jag graden av gnäll rätt så stor, det finns inte något som man inte beklagar sig över. Det är inte så att något nytt revolutionerande som något plötsligt insett tas upp, utan det är det gamla vanliga ”min dotter kom ut som lesbisk, och då lämnade familjen kyrkan”, ”jag har nu läst en bok om Josephs Smiths polygami och det avtrubbade min tro” etc etc…

Ett inlägg som gjordes idag gjorde mig verkligen förvånad. En medlem i gruppen publicerade en länk till kyrkans officiella hemsida där det stod hur viktigt det är att medlemmar i kyrkan tar ett aktivt samhällsansvar och deltar i val. Tydligen var inte det helt ok. Jag blev helt konfunderad av inlägget. För mig är det en av bonusarna med att vara medlem i Jesu Kristi Kyrka. Vi ska inte ”bara” be och sucka över världens elände, vi ska aktivt verka för en bättre värld.

Kyrkan är noga med att poängtera att de inte lägger sig i vilket parti vi röstar på, men att vi är aktiva samhällsmedborgare.

En medlem i kyrkan i Finland är med i en nyutkommen bok, Vardagsvingar och klasskalas;En politisk pysselbok, där man genom pysselverksamhet kan utveckla ett större samhällsengagemang. Man kan t ex virka bloddroppar för att förmå folk att i bli blodgivare, man kan fylla en burk med stenar i regnbågens färger för att stödja HBTQ-frågor etc. Hur vi som medlemmar går tillväga med vårt samhällsengagemang är individuellt, men att vi gör det är fundamentalt för oss som är medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga.

http://vardagsvingarochklasskalas.tumblr.com/

http://issuu.com/setsforlag/docs/vardagsvingarochklasskalas_bladdere?e=9949410/9545732

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Hälsa, Hjälpverksamhet, Konstnärlig verksamhet, Livet som mormon, Samhällsfrågor, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s