Kvinnornas allmänna möte har fått högre status och räknas som första mötet på Generalkonferensen

Young Women General President Bonnie Oscarson speaks at the LDS General Women's Meeting at the Conference Center in Salt Lake City, Saturday March 29, 2014. For the first time ever for Young Women and Relief Society and Primary will meet altogether, with every LDS female 8 and up invited.

Young Women General President Bonnie Oscarson speaks at the LDS General Women’s Meeting at the Conference Center in Salt Lake City, Saturday March 29, 2014. For the first time ever for Young Women and Relief Society and Primary will meet altogether, with every LDS female 8 and up invited.

Dieter F. Uchtdorf refererade till Kvinnornas allmänna möte den 27 september som att det var det inledande mötet på Generalkonferensen. Många kvinnor gladde sig åt detta. Sen blev det lite förvirring då flera andra talare hänvisade till mötet den 4 oktober som det första mötet på Generalkonferensen. Bruce A Carlson, de Sjuttio, hänvisade senare samma dag till Prästadömsmötet som det fjärde mötet, dvs att Kvinnornas allmänna möte var det första. Då började det skrivas en hel del på social media om detta.

Den 10 oktober hade broder Carlsons bön redigerats på kyrkans hemsida så att de tog bort hänvisningen till det fjärde mötet. På kyrkans hemsida så stod Kvinnornas allmänna möte som en av de oförglömliga mötena på Generalkonferensen. Även detta redigerades bort.

Men, nu efter en massa skrivande på social media och av vad jag gissar, en hel del protester och kontakter med kyrkans ledare, så står det äntligen klart att Kvinnornas allmänna möte faktiskt är det första och inledande mötet på Generalkonferensen.

I och med detta så har ett litet steg till tagits för att låta oss kvinnor få en mer synlig plats i kyrkan. Jag tror att de allra flesta kvinnor och män glädjer sig åt detta.

http://www.deseretnews.com/article/865614355/LDS-Church-confirms-womens-meeting-now-part-of-general-conference.html

http://www.sltrib.com/lifestyle/faith/1765034-155/general-conference-session-women-meeting-church

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Högtider och evenemang, Kvinna/feminism, Kyrkan utvecklas. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s