Trossamfunden klagar då regeringen vill minska på bidraget

f35d0b86

Finansminister Magdalena Andersson skär i anslagen till trossamfund

Jag har i ett tidigare inlägg här på bloggen skrivit om hur Sverige gynnar vissa samfund på bekostnad på andra.

En del samfund får pengar från Nämnden för statligt stöd till trossamfund, och dessa blir särbehandlade och får audiens hos regeringen som lyssnar på dem. Om regeringen någon gång vill höra efter hur det står till med det religiösa Sverige så är det till dessa utvalda samfund som de går, och bara dessa kan yttra sig. Inga andra samfund har tillträde och är i och med detta helt utestängda och kan inte göra sin röst hörd.

Ännu mer absurt är det att medlemmarna i alla dessa samfund och kyrkor som är utestängda betalar skatt, och en del av dessa skattepengar går till Nämnden för statligt stöd till trossamfund som delar ut bidrag till de gynnade samfunden Hur idiotiskt är inte detta?

Så ärligt talat, jag är väldigt glad att regeringen vill minska på bidraget till dessa gynnade samfund, och om det gick så skulle jag vilja att bidraget försvann helt och hållet. De samfund och kyrkor som har hjälpverksamhet kan på samma sätt som alla andra ideella organisationer söka bidrag hos Allmänna arvsfonden, Socialfonden och en del andra fonder. Ibland så bifaller de ansökan, men minst lika ofta så blir det avslag.

Dessa gynnade samfund kan göra på precis samma sätt som alla de andra samfunden och kyrkorna som inte får några pengar i bidrag, dvs låta medlemmarna betala själva. För det är helt idiotiskt att låta staten betala för den egna hjälpverksamheten och sedan ta åt sig äran själv genom att påstå att de själva har hjälpt en massa människor i nöd. Pyttsan, för det är staten som köper in tjänsterna genom bidraget som de fått.

En värre är det ju då dessa gynnade samfund i och med detta bildar en klubb där man håller på med inbördes beundran, och alla andra ses på med misstänksamhet. De som inte får några pengar kallas för sekt eller sektliknande, och än värre är att de gör det i demokratins namn. Det är ingen sann demokrati om man gynnar vissa religioner framför andra. För om vissa religioner gynnas så kommer de andra i underläge helt naturligt.

Så, om jag fick önska något så vore det att bidraget till de gynnade samfunden tas bort helt och hållet så snart som möjligt. I ett pluralistiskt och mångkulturellt samhälle så är det helt fel att gynna vissa grupper på bekostnad av andra. Och så länge som pengarna delas ut så finns det inte någon riktig demokrati i Sverige.

https://mormonlady.com/2014/07/15/varfor-accepterar-samhallet-bara-samfund-som-tar-emot-statliga-pengar/

http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/regeringen-vill-banta-stodet-till-trossamfund-kraftigt

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekonomi, Hjälpverksamhet, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s