Gud skapade mångfald

wolfHur ofta är det inte som vi förnimmer Guds närvaro och godhet i naturen? Hans skapelse är perfekt och i harmoni. Skapelsen utmärks av den mångfald och olikhet som finns. Allt behövs och har sin plats i skapelsen. Själv blir jag hänförd av en blomma och en humla. De är helt beroende av varandras existens. Filmen nedan handlar om hur hela ekologin förändrades när några vargar återinfördes i Yellowstone park.Deras närvaro förändrade hela ekologin, fler djurarter fick plats och jorden blev mer stabil. En helt fantastisk film över hur allt hänger samman. Vi behöver verkligen mångfald och olikhet för styrka och uppbyggnad. En del människor kanske undrar varför Gud ville att de skulle vara annorlunda, men jag tror personligen att Gud har en mening med precis allt. Mångfald är styrka och skönhet.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Forskning och vetenskap, Skrifterna allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s