“Actuarial Evaluation of Prophethood”

prophets

Det finns en liten udda blogg på nätet där successionsordningen räknas ut bland kyrkans profeter. Känns lite ruggig att ta upp och att det är Halloween gör kanske inte saken bättre. Dessutom tar listan upp förväntad livsexpektans på varje kandidat. Inte alls trevligt. Men nu finns listan och det kan ju vara bra att känna till ifall barnen skulle fråga vem som blir profet efter äldste Monson. Eftersom profeter i kyrkan lever väldigt länge, sisådär 90+ är inte ovanligt, så vet man inte så noga vem som kommer att leva när det är dags för en ny profet.

Faktum är att Boyd K Packer som står i tur efter Monson är 90 år, hans efterträdare (om man nu lever då) blir L Tom Perry, som redan är 92 år. Efter L. Tom Perry kommer Russel M Nelson och han är också 90 år. I mitt värsta scenario så kommer vi att få ett ganska så tätt profetbyte de närmaste åren. Nu stöds visserligen profeten av sina två rådgivare, som också kan ta över i händelse av ohälsa, men visst hade det varit trevligt med en profet som vi skulle kunna ha i tio år ivarjefall. Det blir i såna fall Dallin H Oaks som med sina 82 år känns som en yngling i jämförelse.

Den så populära Dieter F Uchtdorf lär nog aldrig bli profet. Han ligger på elfte plats och är jämnårig, 72 år, med Jeffrey R Holland som ligger på nionde plats. Själv är jag väldigt förtjust i äldste Holland och ser gärna honom som profet under min livstid. Samtidigt känner jag att alla våra ledare i kyrkan har något viktigt att ge oss, vare sig det är äldste Bednar, äldste Christoffersson eller någon annan.

http://l3lonly.blogspot.se/2014/10/stats-mormons-october-2014-actuarial.html

Successionsordning

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Kyrkans historia, Profeter, profetior. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till “Actuarial Evaluation of Prophethood”

 1. Mikael H skriver:

  Jag gillar alla men tror att Äldste Bednar eller Äldste Uchtdorf skulle vara bra.

  Gilla

 2. janne skriver:

  Det är ju allmänt känt att den som varit apostel längst tar över profetskapet.
  Men är detta tradition eller finns det nedtecknat att det så ska vara?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s