Kyrkan har släppt ny video om depression och självmord

bänk  Vem minns inte äldste Hollands underbara tal om depression där han också berättar om sin egen kamp med depression? Hans tal Like a Broken Vessel har gett många medlemmar som kämpar ett erkännande och stöd.

Nu har kyrkan gett ut en ny video om depression och självmord. Den kände bloggaren och författaren Seth Adam Smith, beskriver i videon sin depression och sitt självmordsförsök. Titeln på videon är ”Sitting on the Bench: Thoughs on Sucide Prevention.” Där beskrivs hur viktigt det är att vara en medmänniska där vi bokstavligt talat sätter oss på bänken brevid den person som lider av depression och bara finns till för den personen.  Nedan har jag valt att åter igen lägga ut äldste Hollands tal samt kyrkans nya video.

Hur vi än mår i våra liv. Glöm inte att var och en av oss är älskade barn till Gud och att Jesus Kristus alltid finns vid din sida, även när du inte tror att så är fallet. Tänk på att ditt och mitt liv inte bara är vårat liv, utan också tillhör våra medmänniskors liv. Jag tänker på ett skriftställe i Mormons bok, Mosiahs bok där livet beskrivs om hur vi ska leva våra liv sedan vi tagit emot Jesus Kristus – vi ska bära varandras bördor, sörja med de som sörjer och trösta dem som står i behov av tröst..

Och det hände sig att han sade till dem: Se här är Mormons vatten (ty så kallades de), och eftersom ni nu önskar komma in i Guds fålla och kallas hans folk och är villiga att bära varandras bördor så att de kan bli lätta. ja, och är villiga att sörja med dem som sörjer, ja, och trösta dem som står i behov av tröst och stå som vittnen om Gud alltid och i allting och överallt där ni må befinna er, ända intill döden, så att ni kan återlösas av Gud och räknas bland dem som hör till den första uppståndelsen så att ni kan få evigt liv — (Mosiah 18:8-9)

Ldsliving.141024.Church Addresses Depression & Suicide in New Mormon Message

Äldste Hollands tal Like a Broken Vessel från Generalkonferensen oktober 2013

Sitting on the Bench: Thoughts on Suicide Prevention, Mormon Channel 2014-10-21

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Hälsa, Hjälpverksamhet, Livet som mormon, Psykologi, Tänkvärda ord och berättelser, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s