Kommersiella brölloparrangörer i USA krävs ställa upp på samkönade äktenskap

wedding

För personer som kommersiellt hyr ut byggnader för att arrangera bröllop så finns nu en stor risk för att de ska anmälas  ifall de inte accepterar samkönade äktenskap. I USA har frågan gjort att ett par i Idaho som hyr ut ett kapell för vigslar nu har lagt in en stämning för att få rätten att diskriminera samkönade par. Religiösa organisationer kommer än så länge undan från lagstiftningen, men ett kommersiellt företag ska enligt lag tillhandahålla varor och service till alla människor utan att diskriminera någon.

Alla som hyr ut kapell för bröllop i Idaho ställer sig dock inte negativa till samkönade äktenskap. Della Jolley som tillsammans med sin man Norman äger The Joulet Wedding and Reception Center säger att hon inte kommer att neka samkönade par att använda deras lokaler, en fd. kyrka. ”Jag stödjer samkönade äktenskap eftersom jag är djupt religiös och jag tror att Herren… har givit oss en fri vilja”; säger hon. Jolley definerar ”den fria viljan” som en rättighet given av Gud där varje individ får tro och agera som de vill. Jolley, beskriver sig själv som en heterosexuell mormon som personligen tror att äktenskapet är mellan en man och en kvinna. ”Jag dricker inte, jag röker inte. Jag tror inte på utomäktenskapliga relationer.” Samtidigt vill hon inte pracka på sina egna personliga religiösa värderingar på andra, speciellt inte de som ingår i HBTQ gemenskapen. Det finns mer godhet i en person än deras sexuella preferenser”, säger hon. ”Om jag pekar finger åt dig, så är det tre fingrar som pekar tillbaka på mig… Jag skulle vara djävulens advokat om jag vägrade tillhandahålla tjänster för samkönade par. Jag skulle ta bort Guds gåva om den fria viljan.

Till skillnade mot Knapps in Coeur d’Alene, det kommersiella kapell där de motsätter sig samkönade äktenskap, så utför inte paret själva vigseln, utan tillhandahåller bara själva lokalen, dekorationer och mat m.m.

Läs mer om paret som vägrar låta samkönade par vigas i deras kommersiella kapell och om mormonen Della Jolley som har en helt annan syn på saken.

http://thinkprogress.org/lgbt/2014/10/20/3581733/idaho-marriage-chapel-adf/

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Äktenskapet, Filosofiska tankar, Frälsning, Högtider och evenemang, Kyrkan utvecklas, Livet som mormon, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kommersiella brölloparrangörer i USA krävs ställa upp på samkönade äktenskap

  1. janne skriver:

    Jesus,Kom snart !

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s