Inclusive Families Conference i Salt Lake City 10-11 oktober

Idag den 10 oktober och i morgon håinklls en konferens för inkluderande familjer i Salt Lake City. Det är en konferens för alla intresserade av HBTQ-frågor. En av deltagarna som kommer att hålla workshops är Sherry Park. På eventsidan står det om hennes projekt Sit With Me Sunday som hon också ska berätta om i sin workshop.

”This morning we are highlighting Sherri Park and her amazing project, Sit With Me Sunday! Sherri will talk about the project and how to fostering a welcoming atmosphere in LDS Wards. Join her workshop at 2:00 on Saturday – and invite your friends and neighbors, if you can. Welcoming and inclusive faith communities are a beautiful thing!”

Sit WIth Me Sunday handlar alltså om vad det heter. En HBTQ-person som kommer på söndagen till en för honom eller henne okänt kapell i kyrkan kan ta reda på information om detta kapell är att betraktas som gayvänligt och vilka personer som vill sitta bredvid honom eller henne under kyrkans möte. Ibland kan kontaktpersonen vara en anhörig till en homosexuell person och ibland kan det vara en medlem i kyrkan som själv är homosexuell. Jag tror att vem som kan anmäla sig som kontaktperson som är för HBTQ-personer i största allmänhet och som  vill sträcka ut en hand.

I morgon är det den nationella ”Komma ut” dagen i USA. Nedan är ett youtubeklipp där en medlem i kyrkan i Texas berättar hur kärleksfullt han blev bemött av sina föräldrar när han kom ut och berättade för dem om att han var homosexuell.

 

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Äktenskapet, Familjen, Högtider och evenemang, Hjälpverksamhet, Kvinna/feminism, Samhällsfrågor, Sexualitet, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s