Book of Mormon project

IS Vad är definitionen av en viss tro? Är meningslöst övervåld definitionen att IS inte är islamiskt? Är treenighetsläran definitionen av kristendomen, eller att man bara tror på bibeln, inga andra skrifter?

Islam är jag inte  så bekant med, men meningslöst övervåld kan väl knappast sägas vara det världsreligionerna är ute efter. Att för kristna noga definiera vad som är kristet kan också kännas knepigt, för vem har egentligen den auktoriteten? Egentligen så borde det räcka med att man tror på Nya Testamentets budskap om att Jesus Kristus är världens frälsare.

Trots att Mormons bok har en egen musikal och av utomstående har gett upphov till smeknamnet på medlemmar av vår kyrka, så tycks det som om många människor inte känner till mormons bok överhuvudtaget. Därför har nu ett projekt kallat Book of Mormon project skapats för att sprida större kännedom om den bok som vi i kyrkan också benämner såsom ytterligare ett vittnesbörd om Jesus Kristus. För mig är tron på Jesus Kristus det centrala och kan man ta del av andra heliga skrifter för att få ökad kännedom om Kristus så ser jag det bara som något viktigt och värdefullt.

Book of Mormon project kommer att ta sin start den 1 januari 2015. Då uppmanas medlemmar i kyrkan att gå in på facebooksidan Book of Mormon project, sprida sidan genom att bjuda in facebookvänner att ”gilla” sidan.  Som medlemmar i kyrkan kan vi också dela med oss av egna videoklipp till hemsidan. http://bookofmormonproject.org/

För mig ger Mormons bok en mer storslagen förståelse för Guds verk. Mormons bok visar tydligt hur vi som kristna ska sky krig, att alla små barn kommer till himlen och att barndop inte behövs, att Jesus Kristus har funnits med människor i alla tider, även innan han kom till jorden, att alla människor har en fri vilja och att det finns en mening med allt som sker, även det onda och för oss oförståliga. Mormons bok betyder oerhört mycket för mig och för mig närmare Jesus Kristus. En medlem i ett svenskt diskussionsforum gav sin förklaring till varför Mormons bok är viktig för oss kristna:

 

”MB hjälper mig att förstå Kristi försoning bättre, varför den är nödvändig, hur den verkar i människors liv, att den gäller och är tillgänglig för alla, vare sig vi föddes innan försoningen skedde eller efter, att den är evig och oändlig. MB är först och främst ett ytterligare vittne om JK och den förändrar människors liv genom att vi kommer närmare honom. MB ger också svar på många frågor som är aktuella för oss idag. Den är skriven för oss i vår tid helt enkelt.”

 

 

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Islam, Mormons bok, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s