Att gå där Jesus gick är mindre viktigt än att gå SOM Jesus gick.

walking

Vissa frågor är svåra och känsliga och visar också på spännvidden av medlemmar i vår kyrka. Jag publicerade den här bilden på ett diskussionsforum för medlemmar och skrev kommentaren ”Ja tänk om judar och muslimer kunde tänka likadant och inte slåss om ”heliga platser”.

Det var flera som gillade inlägget, men inte alla. Som jag berättat i tidigare blogginlägg så har vi många medlemmar i vår kyrka som också är av judisk börd. Ibland har jag frågat judiska medlemmar om vad som attraherade dem i vår kyrka och får ganska samstämda svar. Bortsett från att de, i likhet med andra undersökare av kyrkan, får Andens vittnesbörd om att detta verkligen är Herrens kyrka på jorden, så känner de också att vår kyrka har bevarat det judiska i den kristna tron. De känner igen sig och känner sig hemma i vår kyrka. Jag kan få svar som att ”jag kan som jude inte tro på treenighetsläran” eller ”vi har tempel i kyrkan” och det är viktigt.

Jag känner starkt för våra judiska bröder och systrar, oavsett om de är medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga eller ej. Det är en folkgrupp som har fått utstå mycket umbärande, förföljelse och död och det är en grupp som spritt sina gener vida omkring i världen. Själv har jag en morfarsmor med troligt judiskt ursprung då hon hade det judisktklingande efternamnet Sebell. Mitt DNA skvallrar på mödernet om, inte judiskt, men kanske Israels stammars DNA  – haplogrupp K1a. På fädernet är mitt DNA identiskt med majoriteten av ashkenazijudars  – haplogrupp R-M417.

Tyvärr så känner jag också att vilken folkgrupp man än tillhör, så är man på fel spår om man prioriterar ”heliga platser”. Heliga platser är mindre viktigt än att leva heliga liv.

Youtube 1:35:41för citatet Walking were Jesus walked is less important than walking AS Jesus walked.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Islam, Judendom, Profeter, profetior, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s