Mormon Leaders’ Guide to Success – mormonledarnas guide till succée.

Höstens geninceralkonferens har inte gått business-magasinet Inc.com obemärkt förbi. Företaget sysslar med att hjälpa andra företag att växa och anser att man kan ta lärdom av de visdomsord som talare under generalkonferensen håller. Inc.com uttrycker att till skillnad från andra kristna kyrkor som har betalda präster och pastorer så är talarna under konferensen personer med en civil yrkeskarriär bakom sig och därför har goda erfarenheter vad gäller hur man ska uppnå framgång. Bland talarna märks mediamän, en pilot, företagsledare, läkare osv.

Under rubriken ”Mormon Leaders’ Guide to Success” så listar de visdomsord tagna från konferensen.

”Om du vill lyckas, titta på de som har lyckats. Till skillnad från andra kyrkor, så har Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga ett ledarskap som inte tillkommit genom ett heltids prästyrke. De har inga betalda lokala ledare, så kyrkans ledare är också ledare inom business, utbildning, militärt, och andra delar av livet. Därför så tillhandahåller de inte bara andlig ledning, men också goda råd för hur man driver en uppstart.

Om du var på Twitter under helgen så kanske du såg #ldsconf som dök upp och detta av en god anledning. Denna helg så hölls den semi-årliga SDH Generalkonferansen i Salt Lake City, Utah, och det gjordes utsändningar över hela världen. Under 12 timmar av möten så lärde mormonledare ut principer som kan ge lycka och succée inom livet – och inom affärslivet.

Här är några av idéerna som kan implementeras i ditt liv och i ditt arbete för att göra saker och ting bättre.

”Må vi all var lite mer eftertänksamma, och lite snällare,” President Thomas S. Monson. President Monson är president och profet inom SDH kyrkan, och är välkänd för sitt fokus på att ta hand om andra. Ibland, i egenskap av Chef, är det enklare att skrika och gapa på dina anställde så att de förstår att vi talar om business och det är säkrast för dem att de får det gjort, men forskning visar att lite vänlighet kommer man långt med. Kom ihåg, att det är en annan människa som du talar till.

”Vi får aldrig tro att våra val bara påverkar oss själva”, Elder Larry S. Kacher, i de sjuttios andra kvorum. Om du driver ditt företag bara på premissen om vad som är bäst för dig och din plånbok, så kommer du att lyckas väl för en tid. Men om du vill behålla bra anställda och du vill nå långsiktig framgång, så behöver du inte bara se till hur dina val påverkar dig, men också hur de påverkar alla andra. Glöm inte att dina anställda valde bort andra karriärsmöjligheter för att arbeta för dig, så gör val som även gynnar deras intressen.

”Är vi beredda att lämna vår bekvämlighetszon för att nå en bättre position?” Elder Carlos A. Godoy, i de sjuttions första kvorum. Entreprenörer känner till detta fakta både bakifrån och framifrån. Om allt vi gör är lätt för oss, så är det dags för oss att göra något nytt.

”Det är dags att ta sätta yxan till verket och arbeta” Elder Allan F. Packer, i de sjuttios första kvorum. Ibland blir vi sittande i möten, och mer möten och så har vi möten för att diskutera vad som hände på vårt senaste möte, vilket i princip är ingenting eftersom allt vi har gjort är att ha gått på möten. Sluta upp med möte, börja jobba.

”En del prövningar är en följd av att vi inte har lydit eller att vi har varit nonchalanta” Elder Jörg Klebingat, i de sjuttios första kvorum. Låt oss vara ärliga, bara för att du är chefen, så betyder det inte att du är perfekt. Ibland är de problem som ditt företag stöter på ett direkt resultat av dåliga val. Var villig att ändra dig, och att acceptera kritik. Dessutom, var villig att att lämna över ansvaret för saker som du inte har tid att göra, till någon annan. Negligera inte viktiga saker.

”Även om vi inte kommer överens, så ska vi inte var omedgörliga”, Elder Dallin H. Oaks , i de tolv apostlarnas kvorum. Som en förre detta överdomare i Utah, så har äldste Oaks en hel del kännedom om tvister. I ditt företag, så kommer du helt naturligt att hamna i konfliktsituationer. Chefer kan vara oense, men det betyder inte att det ska finnas ilska och harm. Att ha olika åsikter betyder inte att den andre personen är en dålig person.

 ”Jag vill inte vara den kvinnan, men hur kan jag ändra mig?” Sister Neill F. Marriott, andra rådgivare i Unga Kvinnors generalpresidentskap. Du behöver utvärdera dig själv och om du är lycklig med den du är så är det ju bra, men hur är det om du inte är lycklig med den du är? Du behöver ändra dig och du behöver ta reda på hur du ska göra det. Att hålla sig på samma stig kommer att resultera i samma problem. Förändring är kritiskt för att kunna lyckas.

”Att förneka gravitationslagen kommer inte att förhindra en person från att att falla då han kliver över kanten”, Elder D. Todd Christofferson i de tolv apostlarnas kvorum. Du är inte immun från universums lagar. Du måste inse det inte bara när du driver ditt företag, men också när du gör val. Det finns konsekvenser för allt som du gör, så var noga med att tänka igenom dessa konsekvenser innan du agerar.

Inc.com: Mormon Leaders’ Guide to Success

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekonomi, Filosofiska tankar, Forskning och vetenskap, Högtider och evenemang, Media, Samhällsfrågor, Tänkvärda ord och berättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s