Tempel, språk, HBTQ med fokus på Kristus och kärlek

october_general_conference_2014_shirts_tshirt-r3cf1fc2e6bb946f196af6d388a58422e_8nah8_324Helgens generalkonferens har kommit till sitt slut. Själv har jag inte lyssnat färdigt på alla söndagens sessioner, utan lyssnar just nu på söndagens sista session. Läser man i tidningar och tar del av sociala media är det främst frågan om tempel, språk, HBTQ samt fokus på Kristus och kärlek som har utmärkt denna generalkonferens.

Inga nya tempel annonserades av vår profet Thomas S Monson, men han konstaterade att när alla tempel som hitintills har annonserats har färdigställts så har vi 170 tempel världen över. Det var med glädje som vissa av talarna fick använda sitt modersmål när de talade. De språk som talades förutom engelska var kantonesiska, portugisiska och spanska.

Den som fick leverera kyrkan syn på HBTQ-frågor var äldste Oaks, samma person som fick hålla talet om kvinnor och prästadömet i våras. Undras om de övriga sjuttio anser att en fd. domare är den som bäst får leverera tal i omdebatterade ämnen. Jag lyssnade på äldste Oaks tal i direktsändning och upplevde en skillnad i attityd från kyrkans ledare. Frågan om samkönade äktenskap kommenterade Oaks med att man får låta folket bestämma. Även om kyrkan officiellt ställer sig negativt till samkönade äktenskap så verkar det som om kyrkan nu accepterar de samhällsförändringar som vi ser runt om i USA. Oaks var tydlig med att betona att vi som medlemmar ska älska alla människor avsett etnicietet, religiös åskådning och sexuell läggning.

Elder Dallin H. Oaks: “Love One Another As I Have Loved You”
”…we should be persons of goodwill toward all, rejecting persecution, including persecution based on race, ethnicity, religious belief or non-belief and differences in sexual orientation.”

”Love is the very essence of the gospel”

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Högtider och evenemang, Kyrkan utvecklas, Profeter, profetior, Samhällsfrågor, Sexualitet, Tempel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s