Knark, svarta pengar och kontakt med döda lika illa?

dödskontakt En snackis på facebook är Expressens nyhet om Löfvens ministrar som mönstras. Tydligen är det lika illa att ha hållit på med knark och svarta pengar som att påstå att man har haft kontakt med döda. Expressen skriver:

Den nyblivna ministern Kristina Persson, S, slogs ihjäl på 1300-talet, levde som torparhustru i Finland på 1800-talet och har haft ”beröring” med Raoul Wallenberg.

Det har hon fått reda på genom djupmeditation där hon kommit kontakt med sina ”tidigare liv”.

Persson – som tagit hjälp av ovetenskaplig, nyandlig mysticism – blir nu Stefan Löfvens högra hand på statsrådsberedningen.

– Jag har i djup meditation upplevt det som brukar betecknas som tidigare liv, sa Persson i SVT 1997.

Fruktansvärt, eller hur? Jag menar, hur kan man vara så dum att man tror på andlighet och på ett liv efter döden? Tydligen är det Expressens budskap till oss läsare. Själv tror jag inte på reinkarnation, men hade föräldrar som, när jag var i tonåring, började gå på seanser och under ett antal år var medlemmar i en spiritualistisk förening. För mina föräldrar var deras upplevelser till stor tröst för dem och jag respekterar deras tro. De var båda duktiga inom sina yrken och jag har svårt för att tro att en minister som tror på reinkarnation på något sätt skulle vara en sämre minister. Personligen tror jag att det var ett bottennapp av Expressen att se ner på Perssons tro eftersom det faktiskt finns många privattroende svenskar som har en liknande livsåskådning.

I livet efter detta så existerar våra nära och kära i andevärlden. De finns i vår närhet så därför är det inte konstigt att Kristina upplever sig ha haft kontakt. Precis som man kan tolka vetenskapliga resultat så kan man tolka andliga upplevelser. Kanske är det egentligen så att Kristina, om hon hade sökt bland sina förfäder, hade funnit att några av hennes förfäder hade gått igenom det som hon tror att hon själv gått igenom i ett tidigare liv. Vi hänger alla samman med varandra. Våra förfäder finns i vår närhet och deras erfarenheter går ner till ättlingar via deras DNA och socialt arv.

Expressen.141003. Ministern berättade om sina ”tidigare liv.”

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Media, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s