Jag mötte en ängel

angelmoroniDe allra flesta människor vet om att änglar finns. Det är faktiskt vanligare att vi tror på änglars existens än att vi tror på Gud. Det är kanske något som vi glömmer då vi talar med människor om vår tro. Det är lite lättare att relatera till änglar och att tro på dem.

För det mesta så är änglarna osynliga. Men om de vill så kan vi se dem, men bara om vi tror. Det går inte att uppleva och se den himmelska världen utan tro. Tro är grunden och nyckeln som låser upp dörren till andliga upplevelser. Det är lätt att tala med människor om skyddsänglar, och de allra flesta vill tro att de har en själv.

”Inger Waern är kvinnan som i fyra böcker samlat människors egna skildringar av möten med änglar. Över 200 berättelser har det blivit genom året och den gemensamma upplevelsen bland de hon talat med är en stark känsla av frid och lugn i änglamötet.”
”Vad skulle du säga att änglarnas funktion och uppgift är?
– Jag skulle säga att änglarna strider för oss. Det var en överraskande känsla som dröjde kvar efter det här änglamötet, att de strider för mig.”

http://www.dagen.se/livsstil/hon-samlar-p%C3%A5-m%C3%B6ten-med-%C3%A4nglar-1.273393

Tanken som jag får när jag läste artikeln i tidningen Dagen är att Joseph Smith förmodligen hade blivit bra mycket bättre behandlad av människor om han levt idag. På den tiden som han levde så var upplevelser och möten med änglar något extremt ovanligt, och samtidigt så var en prästs och pastors position i samhället och kyrkan något så oerhört mycket större. De var mycket mäktiga män med stort inflytande, och då de inte gillade något så visade de detta mycket tydligt.

Jag såg i fredags en dokumentär på BBC Knowledge, ”Salem: Unmasking the Devil”, Den handlade om en häxprocess som prästen i byn startade. Kvinnorna var oskyldiga, men prästen använde sitt inflytande i byn och även i grannbyn. Många kvinnor dog på grund av detta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Salem_witch_trials

Joseph Smith levde i en tid då prästerna och pastorerna var lika viktiga som de allra högsta ledarna i en stad. Man ifrågasatte inte dem, och de som ändå gjorde det råkade väldigt illa ut. I dagens samhälle så hade reaktionerna inte blivit lika dana som tur är.

Det finns många sätt som man kan möta en ängel på, men en sak vet man – man ska inte söka efter upplevelsen. Det är många människor som har mött änglar, fler än man kan tro. Men det betyder inte alltid att de är redo att erkänna det eller att prata om det.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Joseph Smith, Profeter, profetior, Religionshistoria, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s