Förste aposteln att tala på sitt modersmål på generalkonferensen!

Wong_72dpi_276x337Äldste Chi Hong (Sam) Wong kom att bli den förste talare på generalkonferensen att tala på sitt modersmål kinesiska. Tyvärr känner jag inte till vilken dialekt av kinesiska, men kanske kantonesiska då äldste Wong kommer från Hong Kong.

Talaren som kom direkt efter äldste Wong, fick publiken på generalkonferensen att börja skratta då han inledde med att säga Bueno Dias. Ja, nu var det ingen sydamerikan, utan äldste Todd Christoffersson. Visserligen har han tjänat som missionär i Argentina som ung och talar förmodligen flytande spanska, men nu blev själva talet på engelska.

Många hade nog hoppats på att äldste Dieter Uchtdorf skulle tala tyska och han inleder sitt tal med att berätta att han blivit tillfrågad, men att han svarat att han talar engelska, även om det låter som om han talar tyska.

Under den andra sessionen på lördagen talade äldste Eduard Gavarret på sitt modersmål spanska, vilket förmodligen var mycket glädjande för de miljoner sydamerikaner som är medlemmar i Jesu Kristi Kyrka.

På söndagens sista session talade äldste Carlos A. Godoy på sitt modersmål portugisiska och puertoricanen äldste Hugo E Marinez på spanska.

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Högtider och evenemang, Kyrkan utvecklas, Mission och evangelisation, Profeter, profetior. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s