Ett sätt att stödja våra HBTQ bröder och systrar i kyrkan

walkDet finns en sång i barnens sångbok i kyrkan som på engelska heter Iĺl walk with you. Denna fras används nu för att stödja våra HBTQ bröder och systrar i kyrkan. Bilden föreställer förmodligen handkärrekompaniet, där inga djur drog vagnarna, utan pionjärerna själva fick dra sin kärra och där många pionjärer dog på prärien i sin kamp att ta sig fram till det förlovade landet i Utah.

Bilden används bl a av medlemmar på deras facebooksida för att visa sitt stöd för HBTQ. En medlem i kyrkan som jag är fb-vän med har också valt en bild med ett citat från kyrkans officiella hemsida mormonsandgays som omslagsbild på sin fb-sida.

På hemsidan för Iĺl walk with you så delar familjer sina erfarenheter av att ha någon i familjen som är homosexuell. http://ldswalkwithyou.org/

Det viktigaste vi har förutom Kristus är våra familjer. Jag fann en bild av äldste Todd Christoffersson i de sjuttios kvorum där både han, hans homosexuelle bror Tom samt dennes partner bär en t-shirt med ett träd på där det står Christofferson family reunion. Det tyckte jag var en underbar bild som visar på vidsynthet och kärlek.

Christoffersson

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Högtider och evenemang, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s