Osmonds som hårdrockare

osmonds-led-zeppelin-mormon-rock Som mamma till snart tre tonårsbarn- ja, jag har fortfarande en liten plutta kvar – så får jag stå ut med en del, inte minst inom musikens värld. Äldsta barnet har blivit väldigt förtjust i hårdrocksmusik, och småsyskonen har tagit del av hennes musikintresse. Själv har jag aldrig haft just hårdrock som favoritgenre, men medger att en del faktiskt är rätt så bra. Smörpop har inte heller hört riktigt till mina favoriter så därför blev jag rätt förvånad över att hitta ett klipp om att smörsångarna the Osmonds faktiskt har uppträtt som hårdrockare tillsammans med Led Zeppelin. På den tiden när det begav sig, på 70-talet, så var det många kristna som faktiskt såg hårdrock som rena satanistmusiken och vissa sångtexter är inte allt för kristuslika om man säger så…. Läs mer i artikeln The Osmonds meet Led Zeppelin: A secret history of Mormon heavy metal.

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Konstnärlig verksamhet, Mormon musik, Musik, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s