Ett tempel i Rom

rome-mormon-temple

Vad tänker ni på när ni hör ordet Rom? Rent religiöst så är det katolska kyrkans högborg och här i Rom så står snart ett tempel klart för de italienska medlemmarna i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Mina tankar går till kultfilmen How rare a possession  om den italienske prästen Vincenzo Di Francesca som efter många mödosamma år av sökande slutligen fann det återställda evangeliet.

I en artikel i The Daily Beast 140928: A Mormon St. Peter’s in Rome står beskrivet hur katolska kyrkan inte är helt glad över det nybyggda templet, som invigs 2015. Kyrkan går framåt i Italien, men dess historia har inte varit utan motstånd. Kort efter det att den första mormonen var döpt i Italien 1850 så krävde den katolska kyrkan att medlemmarna i församlingen skulle emigrera till Salt Lake City. De italienska myndigheterna vägrade att låta medlemmar i Jesu Kristi Kyrka hålla möten fram till 1951. 1964 fick endast 230 medlemmar tillåtelse att utföra missionärsarbete i landet och det tog ända till den 30 Juli 2012 innan de italienska myndigheterna till slut erkände Jesu Kristi Kyrka legalt som en religion i Italien och del av landet.

Mormonkyrkan beskrivs i artikeln som den tionde största religionen i Italien, efter katolicismen, mycket mindre än islam som ligger på fjärde plats och judendom, som ligger på sjätte plats, men är det samfund som växer snabbast i Italien.

http://www.ldschurchtemples.com/rome/

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Högtider och evenemang, Mission och evangelisation, Religionshistoria, Tempel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s