Närmare Gud till dig.

närmarePsalmen ”Närmare Gud till dig” är idag mest känd som Titanic- psalmen och lär ha varit en av de sista psalmer som spelades av orkestern ombord på Titanic innan skeppet sjönk. Ibland känns livet bokstavligt talat som om det sjunker. Vad vi har kvar då är vår relation till Gud. Vi kan alltid vända oss till honom med vår ångest och våra problem. Vi måste göra vår del, men när vi har gjort allt vi kan så tar Gud hand om resten oavsett hur lite eller mycket som vi har gjort. Min erfarenhet är att när livet har varit som mörkast, det är då som jag har känt Gud riktigt nära i mitt liv. Närmare Gud till dig. Det är vad vi behöver i våra liv för att få ro, tröst och frid i våra liv och ha förmågan att se saker ur ett evigt perspektiv. Musik är också något som ger oss frid och ett medium för att kommunicera med Gud. Jag har hittat olika versioner på nätet där olika medlemmar i kyrkan ger sin personliga tolkning av denna mäktiga och trösterika psalm Närmare Gud till dig.

närmare

The Piano Guys

Vocal point

 

Tabernakelkören

David Osmond

William Joseph

 

 

http://sv.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4rmare,_Gud,_till_dig

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Mormon musik, Musik, Psykologi, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s