Mormonism på djupet

mitch

Mormondiscussionpodcast är en intressant hemsida där uppmärksammade medlemmar i kyrkan intervjuas. På måndag släpper hemsidan en podcast där den kände homosexuelle mormonen Mitch Mayne intervjuas. Andra kända mormoner som har intervjuats är den nydanande religionsforskaren David Bokovoy samt Richard Bushman som skrev den avslöjande boken om kyrkans historia.

Upphovsmannen bakom hemsidan är Bill Reel. Han blev medlem i kyrkan som tonåring och skriver att han redan från början tog evangeliet på stort allvar. När han tjänade som biskop vid fyllda 30 år så hamnade Reel i en stor troskris. En dag vaknade han upp och kände att ingenting verkade stämma längre. Han skriver att han nästan lämnade kyrkan, men istället valde att gå djupare in i olika ämnen. Reel öppnade upp sig för att förändra sin tro, sina antaganden och sina förväntningar… Vad Reel fann var en förnyad tro – en verklig tro. En vacker och expansiv tro. Reel skapade podcasten för att hjälpa andra medlemmar i kyrkan att finna vägen till den andra sidan. Hans främsta råd är att sluta tvinga fakta att passa dina antaganden och låt istället dina antaganden förändras. Reel skriver att:

”Många av oss fick lära oss en mormonism som helt enkelt är orealistisk, för simplifierad, och alltför svartvit. Öppna upp och ta en djupdykning i den verkliga mormonismen. Förhoppningsvis så kommer du att finna skönheten som ligger under ytan!”

 

http://www.mormondiscussionpodcast.org/

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Forskning och vetenskap, Kyrkan utvecklas, Religionshistoria, Sexualitet, Skrifterna allmänt, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s