De som stannar hemma med sina barn är lyckligast enligt färsk undersökning

maxresdefault_2621345bThe Telegraph rapporterar om en nyligen gjord Må bra- undersökning som har gjorts i Storbritannien. De som uppges må bäst är kvinnor som stannar hemma med sina barn eller andra som vårdar i hemmet. Dessa grupper uppger att de upplever livet som meningsfullt.

New findings from the UK’s national “well-being” index show that those classed as economically inactive because they are caring for a family or home are also among the happiest people in Britain.

Siffrorna som har publicerat av Office for National Statistics, visar att även om dessa hushåll har en lägre inkomst så visar denna grupp optimism och att människor känner att de utvecklas i sitt personliga liv.

The Telegraph. 140924.Stay-at-home mothers ‘have the most worthwhile lives

I Sverige så går vi tyvärr mot tider då valfriheten allt mer begränsas. Det är många hemmaföräldrar som våndas inför blockskiftet och röster höjs allt mer för att Sverige ska verka för att förhindra kvinnor från att vara hemma med sina barn. På en bloggsida för hemmaföräldrar kan man läsa mer om de försök till att tvinga kvinnor ut i arbetslivet som den nya politiken kan föra med sig. Som kvinna, och själv mamma till fyra barn, känner jag att det är självklart att varje familj själv måste ha rätten att få besluta över sitt eget liv. Vad är ändå värdefullare än barn… och rätten till valfrihet? http://hemmaforaldrar.blogspot.se/2014/09/nu-startar-forsoken-att-fa-in.html

 

 

 

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Familjen, Forskning och vetenskap, Kvinna/feminism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s