Homosexualitet på FAIR

fairDet händer mycket i kyrkan och som ni läsare kanske märker så är homosexualitet eller same sex attraction ett hett ämne i kyrkan just nu. Den offentliga feministdebatten i kyrkan  har ljummat av betydligt sedan Kate Kelly blev exkommunicerad och jag kan t ex  se att en feministisk facebook-vän till mig som är medlem i kyrkan inte längre lägger upp artiklar om feminism och kyrkan, utan mer om feminism i största allmänhet som Emma Watsons FN-tal t ex.

Däremot hänger HBTQ-frågorna kvar. Den kanske största mormonprofilen inom HBTQ-frågor Mitch Mayne har också ett annat förhållningssätt till sitt arbete för HBTQ och håller sig, till skillnad från Kate Kelly, inom ramarna så att han kan fortsätta arbeta för sin sak som medlem i kyrkan. Själv är jag fb-vän med Mitch och har haft förmånen att chatta med honom vid några tillfällen.

Idag såg jag att FAIR. vilket är en från kyrkan oberoende organisation med målet att försvara kyrkans doktriner, hade publicerat ett inlägg om Unga och homosexualitet. Att FAIR tar upp detta ämne visar hur aktuell debatten är i kyrkan. Idag fick jag på FAIR:s hemsida tillfälle att lyssna till en Podcast, RiseUp: Same Sex Attraction, som publicerades igår (24 september). I podcasten berättar en aktiv homosexuell medlem i kyrkan om sitt liv i kyrkan som homosexuell och de fördomar som han har stött på i kyrkan. Jag beundrar honom för att han trots den behandling som han har fått ändå har stannat kvar i kyrkan. Men, vi behöver alla Kristus och alla är vi ofullkomliga.

”Det är inte de friska
som behöver läkare, utan de sjuka. Gå och lär
er vad som menas med orden: Barmhärtighet
vill jag se och inte offer. Ty jag har inte kommit

för att kalla rättfärdiga, utan syndare.” (Matt 9:12-13)

Lyssna på Pod-casten här:
http://blog.fairmormon.org/2014/09/24/riseup-same-sex-attraction/

 

Se även tidigare inlägg på FAIR om Same Sex attraction: http://en.fairmormon.org/Mormonism_and_gender_issues/Same-sex_attraction

http://blog.fairmormon.org/category/homosexuality/

 

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Forskning och vetenskap, Livet som mormon, Missuppfattningar, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s