Himmelriket – det finns en plats för dig med!

joy1

I en diskussionsgrupp bland medlemmar i kyrkan så kom följande fråga upp: ”Är detta en kort version av evangeliet? Vi tror att alla kommer till himlen och vi tror på evig utveckling?”Några av de svar som medlemmar i kyrkan kom med var dessa:

 

Nja . . . vi tror att alla människor är Guds andebarn, och att vi kan utvecklas till att bli som han. Vi tror också att ”i min Faders hus finns många boningar”, dvs att det inte bara finns himmel eller helvete, utan många olika ‘slutdestinationer’, varav de flesta är ett rike av härlighet i större eller mindre grad. Vad säger ni andra?

 

Det är här och nu vi bestämmer vart vi vill komma senare.

Den eviga utvecklingen är att bli såsom Gudar. Skapa egna världar och bosätta dem men ande barn i fysiska kroppar.

 

Jag tror det är så att våra val här visar vad som finns i våra hjärtan, men den enda som kan förstå hur allting hänger ihop och vad som reflekterar vår själ vs vad som reflekterar yttre tvång eller påverkan är Herren. Därför ska vi inte döma varandra. Vi har ofta möjlighet att välja i viss grad, så man kan inte heller säga att det är obarmhärtigt att vi faktiskt blir de vi blir pga våra val.

 

Nåden är större än vi ens kan tänka oss. 

 

…det som är sant är sant det spelar ingen roll hur vi vill tro eller inte… 

 

Vi måste göra vårt bästa, men det är tack vare nåden vi blir frälsta. Herren ser till hjärtat. Det är alldeles för pop att bränna ut sej o piska sej själv till bättre prestationer. Himmelske Fader blir glad då vi gör rätt, men han menar inte att vi ska prestera oss till frälsning.  

 

I LoF lär vi att alla som kommer till någon härlighetsgrad blir frälsta av nåd från den ondes inflytande. Alla kommer att erkänna Kristi nåd och böja knä och alla kommer att känna tacksamhet för den härlighet man hör hemma i så att säga. 

 

Alla människor har möjlighet att bli frälsta i detta liv. Det är en mänskligrättighet som är med i jordelivet från start.  

 

Som jag fått det förklarat för mig, och som jag finner logiskt, är att det som i skrifterna nämns som fördömelse, egentligen skulle kunna omnämnas som ett stopp på utvecklingen. 

 

Och jag finner mina svar i templets undervisning. Det bästa är nog för var och en att själv läsa ut genom symboliken sitt svar på detta. Definitionen av evigheten är paradoxal i mänskligt språk. Men det går att förstå. 

 

Jag tror också vi han uppleva frälsning/försoning här i detta liv. Det är fantastiska stunder av ande, frid, kärlek och ljus. Men glädjens fullhet kan vi inte uppleva här tror jag. Inte ens i andevärlden härefter. Det blir först när kropp och ande är förenande i ett odödligt tillstånd. Det står i skrifterna nånstans om det (glädjens fullhet). 

 

 Det är härligt att uppenbarelsens ande är tillgänglig alla som söker. Sök o du ska finna…lycka till, till oss alla. Må Gud välsigna er med det ert hjärta önskar o längtar efter.  Vi kan lämna det till Gud o acceptera att vi än inte förstår allt.

 

 En av kyrkans högste ledare, Äldste William R. Walker, svarar här på frågan om himlen.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Frälsning, L&F, KP, Livet som mormon, Nåden, Profeter, profetior, Skrifterna allmänt, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s