Troy Dunn – The Locator

Troy Dunn with his wife, Jennifer, and their nine children.

Troy Dunn with his wife, Jennifer, and their nine children.

Troy Dunn – The Locator, som har tjänat två gånger om Mormon biskop, har arbetat för att återförenas mer än 40.000 människor med sina familjer under de senaste 25 åren av hans yrkeskarriär. Det är inte så många som vet om att han är medlem i Mormonkyrkan. Han brukar vara med i tv-programmen hos dr. Phil och hjälpa familjer att återförenas.

Det började med att Dunn mötte en adopterad man som nyligen hade hittat sin biologiska familj. Inspirerad att hjälpa sin mamma att hitta sina biologiska föräldrar, frågade Dunn mannen om hjälp, och de två tillbringade fem och en halv timme på en lördag förmiddag på biblioteket och gjorde genealogi. De gick därifrån med telefonnumret till Dunns mormor.

”Jag håller ett papper med din mammas telefonnummer på det,” berättade Dunn för sin mamma på telefon den dagen.

”Hon var verkligen tyst och sedan bara började snyfta,” kom Dunn ihåg. ”Det var det berömda livsförändrande ögonblicket för mig. Jag la på luren och var i tårar. ”

Efter att ha återförenat sin mamma med sina biologiska föräldrar, beslutade Dunn att hjälpa andra att återförenas med sina egna familjer. Han skapade ett företag som heter International Locator Inc., som ändrades till BigHugs.com när Internet föddes. Webbplatsen gör att människor som söker hjälp kan komma i kontakt med Dunn och dela sin historia med honom. Ancestry.com förvärvade Bighugs.com 2002, och kort därefter kontaktade TV-producenter Dunn.

Resultatet blev en TV-show som heter ”The Locator”, som presenterade Dunn och hans team som arbetar för att återförena separerade familjemedlemmar. Den sändes i fem säsonger. Dunn sade att showen var en givande upplevelse.

http://drphil.com/shows/page/TroyDunn/

http://www.deseretnews.com/article/865611355/The-Locator-Troy-Dunn-keeps-working-to-reunite-rebuild-families.html?pg=all

https://www.facebook.com/TroyTheLocator

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Familjen, Forskning och vetenskap, Genealogi, Hjälpverksamhet, Livet som mormon, Media, Personporträtt, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s