Kyrkor i Nigeria kanske sprider ebolavirus då de delar ut nattvarden

communionEn del kyrkor i Nigeria har börjat att ändra på det sätt som de delar ut sakramentet (nattvarden) till sina medlemmar. Risken för att de annars sprider ebolavirus är stort.

Prästen doppar vanligtvis brödet i vinet och ger det till medlemmen direkt i munnen, och i och med detta så kommer prästen i kontakt med saliv som kanske innehåller ebolavirus. Men genom att ge det till medlemmen i handen istället så minskar risken. Men inte alla kyrkor vill göra denna förändring.

I Mormonkyrkan så tar medlemmen själv sin brödbit från ett fat och får sedan en liten plastbägare med vatten. Allt för att minimera riskerna. Förr, i början av Mormonkyrkans historia, då hade de vin istället för vatten. Men sen så ändrades allt.

Detta beror på att det fanns hot från icke medlemmar om att deras inköpta vin skulle förgiftas så att medlemmarna skulle bli sjuka eller dö. Sådant har skett hos olika kyrkor genom århundradena. Profeten beslutade att bara vin som producerats av mormonerna själva skulle vara ok, men rent praktiskt så används vatten istället.

http://www.christiantoday.com/article/nigeria.churches.risk.spreading.ebola.virus.through.communion.and.sharing.the.peace/40757.htm

http://www.christianheadlines.com/blog/nigeria-churches-may-be-spreading-ebola-virus-through-communion-and-sharing-the-peace.html

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s