Thank you to Mormon and Lutheran congregations for working together (Your Letters)

Richard S. YostJag fick ett tips om ett jättefint samarbete mellan Mormonkyrkan och Lutherska kyrkan i USA. Detta sker faktiskt mycket oftare än vad man kan tro.

När man läser sådant blir man jätteglad. Tyvärr ser man inte samma sak här i Sverige, men jag lever på hoppet om att saker och ting faktiskt kan förändras.

För varför ska det vara så svårt just här i Sverige. Beteendet liknar det politiska livet som är här i Sverige, dvs blockpolitik. Samarbete över blockgränserna kan bara ske om det är krig, inte annars.

Utomlands kan folk som har lite olika åsikter samarbeta bra mycket bättre än vad de gör här i Sverige. Här fungerar det inte alls, och dessutom så fryser man ut varandra. Jag undrar ganska så ofta vad detta kan bero på.

Är det vårt svenska kynne att vara så oförmögna till att samarbeta med varandra? Är det vårt kalla klimat som påverkar vår sociala förmåga så mycket? Ja man kan ju undra faktiskt.

To the Editor;

About two months ago, I approached the pastor of the Church of Jesus Christ of Latter Day Saints, Bishop Matthew Parry, and asked him about the possibility of their joining us for the ELCA’s National Day of Service, ”God’s Work, Our Hands” on Sept. 7. I had become acquainted with Bishop Parry through a pair of young missionaries from his church whom I had met. He readily agreed and we did some brainstorming of project options.

We wanted to find something that would allow all ages to participate as well as something that didn’t require any specific skills. We decided on two projects. The first was to collect school supplies for local schools and the second was to make tied fleece blankets for Vera House and for a military layover room at the Syracuse airport. Each of our churches collected school supplies and gathered up fabric for the past two months and we met to assemble blankets and sort the school supplies.

The response was phenomenal. Over 100 women, men and children gathered in service to the Lord. By the time we finished, we had cut and assembled over 40 blankets and sorted and packaged enough school supplies to keep two large school districts well-equipped for an entire school year.

A sincere and heartfelt thanks to the many hands from the Church of Jesus Christ of Latter Day Saints in Liverpool and Immanuel Lutheran Church in Clay that came together for ”God’s Work, Our Hands.” The united efforts was a ”divinely inspired” event!

Rev. Richard S. Yost
Pastor, Immanuel Lutheran Church
Clay

http://www.syracuse.com/opinion/index.ssf/2014/09/thanks_to_mormon_and_lutheran_churches_for_school_supplies_blankets_your_letters.html

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Hjälpverksamhet, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s