My Five Wives på TLC onsdagar kl 22

 

My_Five_Wives_family_photo

Om man är nyfiken på hur polygamister lever så finns nu även en ny serie som är realitytv, My Five Wives. Det är en man, hans fem fruar och deras 24 gemensamma barn. Mannen i huset, Brady, kommer från en mormonfamilj från början.

De kommer från Utah och är polygama, men om man inte visste bättre så skulle man tro att de var mormoner. De utger sig för att vara fd mormoner.

Mannen var född i Mormonkyrkan, men han och föräldrarna gick med i en polygam utbrytargrupp då han var 16, Apostolic United Brethren. Han gifte sig och har fem fruar och detta är en riktig dokumentär om honom, hans fem fruar och deras 24 barn. De har gått ur den kyrkan och är egentligen numera buddhister eller liknande, men de kallar sig för progressiva polygamister.

Det är helt absurt när hela familjen är så svartsjuka och tävlar om mannens uppmärksamhet och kärlek. Stackars mannen i huset, han har aldrig någon ro. Det är alltid något akut som drar. De dagliga små problemen blir ju så många då mannen har så många fruar och barn, så hela hans tillvaro går ut på att hjälpa alla. Om man ska vara ärlig så hinner han inte med allt, så alla går omkring och är smått frustrerade och besvikna.

Så man kan definitivt förstå att det allra bästa är om en man bara har en enda fru. Det är nog. För polygamisten Brady har aldrig tid till de saker som vi vanliga tar för givet. För även han har bara 24 timmar på dygnet att förfoga över, och han sover väldigt lite och får för lite nattsömn pga hela hans polygama livsstil.

”Möt familjen Williams, en framstegsvänlig polygamisk klan som tror mer på kärlek och förpliktelser än religion. Trots de pågånde problemen i deras krets lyckas den här moderna familjen porträttera denna ytterst kontroversiella livsstil på ett nytt och uppriktigt sätt. Brady och kvinnorna i hans liv stöter på alla möjliga typer av problem i sina äktenskap, särskilt när schismerna mellan fruarna blir värre. Två av Bradys fruar vill ha fler barn men han har fullt upp med de 24 han redan har. Och när julen kommer är insatserna höga när Brady måste jonglera de olika fruarnas kärlek.”

http://www.tlcsverige.se/program/my-five-wives/

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2576922/Utah-Polygamous-family-says-going-television-liberating-coming-closet.html

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2405675/My-5-Wives-reality-shows-polygamous-family-5-wives-24-children.html

http://en.wikipedia.org/wiki/My_Five_Wives

Först kommer lite reklam från TLC om serien.

Nedan kommer den första säsongens alla 10 avsnitt i en rad om du inte hinner med att se det på tv.

 

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Äktenskapet, Familjen, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s